La fel ca la meciul precedent, contra Ceahlaului, duminica seara, in Parcul cu Platani, suporterii fostei campioane au cerut insistent antrenorului Cosmin Olaroiu introducerea in teren a micutului fotbalist brazilian Elton.

Reactia virulenta a fanilor este un rezultat al diferendului avut de galerie cu patronul Gigi Becali - vezi prezenta acestuia la meciul Dinamo - CFR Cluj -, dar si faptul ca Elton a fost adus la Steaua de catre managerul-general, Mihai Stoica, intre timp izgonit, ceea ce s-ar interpreta ca o "aroganta" pe care ultrasii o fac "Razboinicului". Asa stind lucrurile, Gigi Becali a inteles ca trebuie sa se debaraseze imediat de "starleta" sud-americana. Culmea este ca nici Elton nu mai vrea sa faca prea multi purici la Steaua. Saptamina trecuta, in partida cistigata de Steaua in fata Ceahlaului (scor 2-0), sud-americanul a intrat in teren abia in minutul 67, asta dupa doua partide (cu Dinamo si Gloria) in care "piticul atomic" nu fusese utilizat. Duminica, in Cotroceni, galeria a scandat minute in sir numele lui Elton, cerindu-i lui Olaroiu sa se conformeze si sa-l introduca in teren. Cum tehnicianul-angajat de Gigi n-a dat semne ca este dispus sa asculte vocea tribunei, suporterii au inceput sa scandeze: "Demisia, demisia!", injurind apoi si tipind catre banca tehnica. In minutul 68, antrenorul Stelei a facut, totusi, schimbarea ceruta de public, Paraschiv cedindu-i locul in "11" Stelei fotbalistului devenit simbol al rezistentei suporterilor in razboiul cu Latifundiarul din Pipera. Elton a pus parca si mai multe paie pe foc, in toata aceasta atmosfera incarcata, jonglind, driblind, pasind, ca pe Copacabana, toate acestea in uralele galeriei "ros-albastre". A frapat, insa, faptul ca, exceptindu-l pe Nicolae Dica - intrat si el pe final de meci - niciun alt coechipier al brazilianului nu a dat senzatia ca vrea sa colaboreze in teren cu acesta, alimentind zvonurile potrivit carora nu doar Gigi Becali (si apendicul acestuia, Cosmin Olaroiu) nu-l mai vor pe Elton la Steaua, dar nici ceilalti componenti ai lotului.

De ce Elton nu mai este dorit de Gigi Becali:

1. Pentru ca Elton reprezinta o operatiune initiata si dusa la bun sfirsit de catre fostul manager-general MM Stoica, astazi declarat persona non-grata la Steaua.
2. Exista suspiciuni - mai degraba alimentate de presa - cu privire la suma folosita de MM Stoica in transferul lui Elton de la Corinthians.
3. Cum de altfel a si recunoscut, Becali nu a fost impresionat niciodata, cu atit mai putin la demararea tratativelor, de calitatile tehnico-tactice avute de jucatorul brazilian.
4. Elton a devenit, peste noapte, simbolul rezistentei, idolul suporterilor stelisti, aceeasi care ii cer lui Gigi Becali plecarea de la echipa de circa o saptamina de zile incoace.

De ce Elton nu este folosit de Olaroiu:

1. Peste tot si toate, pentru ca asa a ordonat patronul Gigi Becali, iar Olaroiu s-a conformat deciziei, ca un angajat-model ce este, temindu-se ca nu cumva sa cunoasca soarta "amicului" Mihai Stoica.
2. Olaroiu are "copiii" lui de suflet in linia mediana: Paraschiv, Lovin, Ov. Petre si Cristocea. Antrenorul Stelei foloseste doi inchizatori (Paraschiv si Lovin), desi ar putea juca numai cu unul singur, precum marile echipe de pe continent, facindu-i loc lui Elton in compartimentul de mijloc, cu atit mai mult cu cit acesta iuteste jocul "ros-albastrilor" - vezi ultimele 20 de minute din meciurile cu Ceahlaul si FC National.
3. Pentru ca Olaroiu a colaborat cu MM Stoica in realizarea acestui transfer, avind rolul sau in perfectarea tranzactiei. Antrenorul si-a dat OK dupa ce a vizionat mai multe casete cu evolutia lui Elton, ba chiar a insistat ca jucatorul lui Corinthians sa fie cumparat. Dupa ultimele evenimente petrecute la Steaua - vezi schimbarea de atitudine a lui Gigi Becali fata de MM Stoica - Olaroiu incearca sa-si mascheze, prin neutilizarea brazilianului, o parte din vina.

De ce jucatorii de la Steaua nu-l accepta pe Elton:

1. Pentru ca majoritate jucatorilor de la Steaua au jurat credinta (contra-cost!) patronului Gigi Becali. Si daca Gigi nu-l mai vrea pe Elton, automat nici "vitejii" acestuia nu-l mai doresc pe brazilian la echipa.
2. Comportamentul coechipierilor in cadrul sesiunilor de antrenament sint graitoare: Elton are parte de glume facute pe seama lui si de multe jigniri.
3. Elton este noua vedeta a echipei, este buricul pamintului, este idolul tribunei.
4. Foarte deranjant: Elton este mai bun ca ei, ii eclipseaza prin joc.

In aceste conditii, nici Elton nu mai vrea la Steaua!

Soarta lui Elton pare decisa. Surse din interiorul clubului din Ghencea sustin ca, la finalul acestui campionat, din care au mai ramas doar doua etape de disputat, jucatorul in virsta de 21 de ani va fi "exmatriculat" de la Steaua, raminind de vazut in ce conditii. Elton poate fi imprumutat, vindut definitiv sau pur si simplu dat afara, urmindu-se procedurile folosite si in cazurile Carlos Fernandes sau Klemi Saban. Culmea este ca, observind atmosfera de la echipa, nici Elton nu mai este dispus sa continue cu Steaua. El si-a anuntat apropiatii ca nu se va opune unei eventuale rezilieri a contractului, semnat pina in vara anului 2010.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.