Dupa ce Gigi Becali a afirmat ca accederea Stelei pe locul secund l-a costat doua milioane de euro, presedintele FRF a cerut Ligii sa ia masuri si sa sesizeze Parchetul. Declaratiile latifundiarului au deranjat multi oameni de fotbal

Prima marturisire cu dublu sens a lui Gigi Becali a fost cea data imediat dupa victoria de la Cluj. "Am fost cu o zi inainte aici, pentru a pregati meciul din toate punctele de vedere", spunea finantatorul Stelei. Rezultatul? Patru jucatori au fost exclusi din lotul ceferist, Anca, Coroian, Jula si Minteuan, doar ultimul fiind reprimit, dupa o saptamina, inapoi la prima echipa. Acum, dupa meciul Dinamo - CFR Cluj, terminat cu victoria dinamovistilor, Gigi Becali a declarat ca va sponsoriza echipa din stefan cel Mare cu doua milioane de euro, asta in cazul in care ros-albastrii se vor califica in grupele Ligii Campionilor.

Ceea ce a incurcat din nou draperiile din culisele fotbalului nostru a fost valiza cu 500.000 de dolari care se pare ca s-a dus la vestiarul dinamovistilor, imediat dupa ce ultimul fluier a consfintit victoria lor asupra clujenilor. Banii au fost o prima din partea finantatorului stelist, iar reactiile nu au intirziat sa apara. Mai ales ca finantatorul stelist a mai spus ca a cheltuit doua milioane de euro pentru a ajunge pe locul doi, lasind loc speculatiilor.

Mircea Sandu, omul care a fost sprijinit de Gigi Becali la alegerile pentru sefia FRF, a fost unul dintre cei care au acuzat modul in care latifundiarul procedeaza pentru a ocupa locul doi: "Chiar daca eu il chem la comisie, o sa spuna: <>. ii mai dam sase luni de suspendare si cu asta basta. Sa se sesizeze LPF, ca e competitia lor. Apoi sa faca o sesizare la Parchet, sa-i puna telefonul sub ascultare. si lui, si lui Sandu, si lui Popescu".

Mitica il apara pe Gigi seful LPF, Dumitru Dragomir, este de partea finantatorului Stelei si nu crede ca suporterii au procedat corect cind au ales sa-l injure pe Gigi Becali. "Nu merita asa ceva cind el baga bani, iar aia care intra pe gratis il injura. Steaua merita locul doi, iar tot ce a facut Becali a fost o strategie ca echipa sa-si atinga obiectivul. A fost baiat destept. Timpit sa fii sa nu te agati de orice fir".

Noul campionat incepe in iulie intr-o sedinta la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv al FRF a aprobat ieri calendarul competitional pentru sezonul viitor. Astfel, editia 2007-2008 a Ligii I va debuta la data de 28 iulie, urmind ca prima parte a campionatului sa cuprinda si doua etape din retur si sa se incheie pe 15 decembrie. Competitia se va relua pe 23 februarie 2008, ultima etapa fiind programata in 10 mai anul viitor.

Cu Pandurii fara fani! Cu o aminare de o saptamina, Comisia de Disciplina a FRF a hotarit ieri sanctiunile in cazul Stelei si a Timisoarei, ca urmare a incidentelor petrecute intre galerii la semifinala Cupei. Atit elevii lui Cosmin Olaroiu, cit si timisorenii au primit cite doua etape de suspendare a terenului propriu, formatia ros-albastra fiind sanctionata cu suma de 30.000 de RON. Steaua mai are de disputat o singura partida pe teren propriu in acest sezon, cea cu Pandurii.

,,Dinamo ne-a umilit anul acesta!"

Prezent ieri la consfatuirea antrenorilor din Europa Centrala si de Est de la Mogosoaia, fostul decar al nationalei a elogiat performantele reusite in acest sezon de rivala din stefan cel Mare a Stelei. Gheorghe
Hagi e de parere ca dinamovistii si-au umilit contracandidatele prin jocul prestat si ca principalul
atu al liderului a fost linistea existenta la echipa. "Daca au meritat titlul? Pai, daca nici anul acesta, cind au aratat ca sint clubul cel mai puternic , cel mai bine organizat? A fost singura echipa care a beneficiat de liniste, de aceea a cistigat asa de clar campionatul", a declarat Regele, care a adaugat: "Dinamovistii i-au lasat la 16 puncte in spate pe cei de la Steaua si Rapid, iar totul s-a terminat in decembrie. Dinamo a omorit campionatul, le-a umilit si le-a batut pe celelalte doua. Ca stelist, am simtit umilinta". Hagi nu a omis sa-l laude pe antrenorul ciinilor: "Mircea Rednic a facut o munca extraordinara, a stiut ce sa cumpere si a cheltuit putin. Succesul nu sta numai in bani. Totusi, pentru a patrunde in grupele Ligii, trebuie sa-si
intareasca echipa". Ca si in alte rinduri, legat de o posibila venire a sa in Ghencea, Hagi s-a limitat sa declare: "Raspunsul la aceasta intrebare nu e la mine, ci la altcineva. Eu sint liber de contract, dar nu pot sa-mi fac oferte singur".

Replica dura lui Dica

Gigi Becali a reactionat virulent in urma declaratiilor facute de Nicolae Dica, cel care in meciul cu Ceahlaul a revenit dupa cinci luni de pauza, prin care decarul Stelei sugera ca Mihai Stoica ar trebui reprimit in conducerea clubului. "Lasa, ca nu-mi spune Dica mie ce sa fac. Habar n-are! Daca imi cere asta, inseamna ca are mentalitate comunista. si Meme a avut mentalitate comunista cind zice ca tot ce a facut a fost pentru Steaua", a precizat, ieri, patronul stelist.

"Pavel i-a manipulat!"

Prezenta in peluza a fostului lider al galeriei ros-albastre, Jean Pavel, este pentru Gigi Becali principala cauza care i-a determinat pe fani sa adopte o atitudine ostila la adresa sa. "A fost o manipulare a comunistului asta de Pavel. Sa vad eu daca mai intra in casa mea. L-am mai dat afara si cind nu eram asa puternic la Steaua", a tunat, ieri, finantatorul stelist. Totodata, Becali i-a criticat dur pe fani, amenintind ca pe viitor va permite accesul pe stadion doar pe baza de abonamente si numai la tribuna 0: "Daca n-au inteles ca m-am jertfit, m-am umilit fata de Dinamo, pentru ca Steaua sa ajunga pe doi, nu mai au prietenie cu mine. Asta e multumirea vagabonzilor. Gata, nu se vor mai face abonamente, ca mie nu-mi place decit cu bilete. O sa-i filmez la peluze si-i dau in judecata".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.