Problemele iscate la Dinamo de banii oferiti de Gigi Becali sint departe de a se termina. Ieri, inainte de antrenament, liderii echipei s-au dus in biroul lui Cristi Borcea. Directorul general le-a pus pe masa o suma de bani compensatorie pentru "pierderile" financiare suferite dupa meciul cu CFR. Lucrurile sint, insa, departe de rezolvare

Povestea ultimelor zile la Dinamo pare incredibila pentru o echipa care tocmai si-a sarbatorit, in fata a 15.000 de suporteri, titlul de campioana, dupa ce si-a invins toti rivalii si a ajuns si in primavara europeana dupa 17 ani. si totusi, meciul cu CFR Cluj a declansat un scandal de proportii, care nu s-a terminat inca. Marti seara: Dinamo invinge pe CFR Cluj prin golul lui Cristea. Din fata tribunei a doua, doi oameni ai lui Gigi Becali duc gentile in care se afla 500.000 de dolari, prima pe care patronul ros-albastrilor le-a promis-o ciinilor in cazul victoriei in fata Clujului.

Se pleaca in graba spre Saftica, dar, pina la urma, echipa se opreste la hotelul Crystal Palace. Spre stupefactia jucatorilor, se sta doar o jumatate de ora, nu se imparte nici un ban si apoi se pleaca spre casa. Explicatia data de antrenor? Presa era afara! Miercuri, la prinz: Mircea Rednic se intilneste la club cu liderii echipei. Discutiile dureaza destul de mult, iar la sfirsit se lasa cu o cearta-monstru. Fotbalis tii pleaca nervosi si tensiunea creste, cascindu-se deja o pra- pastie intre jucatori si tehnician. Problema? intre banii anuntati si cei care existau acum era o diferenta destul de mare. Ieri, la prinz: Cu citeva ore inainte de antrenamentul programat aseara, mai multi jucatori importanti ai echipei urca in biroul lui Cristi Borcea, acolo unde sint asteptati de acesta si de inca doi actionari.

Directorul general ii intimpina si incearca sa detensioneze situatia. Pe masa sta o suma de bani, compensatia "pierderilor" suferite in urma meciului cu CFR. intre jucatori si Borcea exista si o discutie violenta pe tema lui Mircea Rednic. Actionarul le spune ca aceasta este doar problema lui si ca el o va rezolva, iar ca jucatorii nu trebuie sa-si faca griji in aceasta privinta. in cele din urma, dupa ce unul dintre fotbalisti si-a exprimat chiar dorinta de a parasi echipa in cazul in care lucrurile nu se rezolva, oficialul reuseste sa-i impace cit de cit. Liderii formatiei iau banii si pleaca pentru a se prezenta la antrenament. La sedinta de pregatire exista si o discutie Rednic-jucatori, iar situa- tia se mai limpezeste un pic.

Au iesit la restaurant

Imediat dupa ce s-a intilnit cu jucatorii, Cristi Borcea a facut o noua miscare pentru a calma spiritele. Oficialul a invitat toata echipa, impreuna cu Mircea Rednic si actionarii, la restaurantul Zerillos, al carui patron este. Directorul general a vrut sa detensioneze atmosfera de la echipa, dar si sa le arate suporterilor ca nu exista nici un fel de tensiuni.

"Am miinile curate!"

claudiu Niculescu a negat ieri cearta cu Mircea Rednic, spunind ca nu stie de nici un fel de bani veniti dinspre Ghencea. "Uitati-ne ca am venit la antrenament! Nu inteleg cine a lansat aceste zvonuri. Noi venim primii la vestiar. Nu cred eu ca Mircea Rednic va pleca de la echipa", a declarat atacantul. Apoi a urmat antrenorul, care a inceput discursul pe un ton ironic: "imi era teama ca fotbalistii nu se vor prezenta la sedinta tehnica, dar uite ca au venit. Cineva vrea sa strice atmosfera, dar era cazul sa o faca invingindu-ne pe teren. Jucatorii ar trebui sa fie lasati sa joace". Puriul a continuat prin a spune ca nu se poate pune sub semnul intrebarii corectitudinea lui. "Lumea trebuie sa stie ca Mircea Rednic este un antrenor corect. Eu am miinile curate si nu antrenez pentru bani. in cazul in care o sa plec de la Dinamo, o s-o fac cu capul sus si cu miinile curate", si-a incheiat tehnicianul declaratiile.

Il forteaza sa plece?

Actionarii dinamovisti sint foarte deranjati de ceea ce s-a intimplat dupa meciul cu CFR Cluj. in aceste momente, ei iau in calcul, deja, varianta plecarii lui Mircea Rednic de la echipa. Exista totusi o mare problema in acest sens. Cum justifici demiterea unui antrenor care si-a depasit chiar cu mult obiectivele trasate la inceputul acestui sezon? Mai ales ca, normal, conducatorii dinamovis ti nu au cum sa recunoasca oficial intregul scandal creat in urma partidei cu ardelenii. Asa ca ideea pe care se marseaza este o incercare de impacare intre Rednic si restul lumii, cu toate ca si ei, actionarii, nu prea mai au incredere in tehnician. Deci, solutia care prinde contur este aceeasi ca si in cazul lui Giovani Becali sau Gigi Netoiu: Rednic va fi fortat sa plece.

Andone e pregatit

In cazul in care Mircea Rednic va pleca din stefan cel Mare, inlocuitorul lui este unul stiut dinainte: Ioan Andone! Desi se pare ca Falcosul a semnat deja cu CFR Cluj, totul se poate rezolva pentru ajungerea lui la Dinamo, existind precedentul cu Razvan Lucescu la Poli Timisoara. Ando este foarte intereseat sa revina in Groapa, iar Nicolae Badea i-a si promis, de altfel, ca, atunci cind Rednic va pleca, el va fi urmatorul pe banca tehnica a campioanei, mai ales ca a fost dat afara pe nedrept.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.