De trei ani, finala Cupei Italiei a devenit o afacere intre AS Roma si Inter Milano. Echipa lui Cristian Chivu a pierdut ambele dispute cu nerazzurri, dar giallorossi promit sa puna capat acestei traditii nefaste si sa faca primul pas spre cistigarea trofeului astazi, in turul de pe Olimpico

Pentru ca Inter este deja campioana, iar Roma nu mai poate pierde locul secund in Serie A, Cupa Italiei a ramas singura competitie care mai ofera ceva suspans suporterilor peninsulari, vaduviti de o lupta reala pentru scudetto in acest sezon.

Pentru al treilea an consecutiv, AS Roma are ocazia sa cistige , in fine, un trofeu. Mult-laudata trupa a lui Spalletti, extrem de spectaculoasa dar enervant de inconstanta pentru proprii suporteri, caracteristici care i-au sabotat de fiecare data drumul spre consacrarea definitiva in ultimele sezoane, promite sa razbune de aceasta data precedentele doua esecuri in fata lui Inter. "Cred ca a venit si vremea noastra. Nu-mi pot imagina ca vom pierde Cupa pentru al treilea an consecutiv in fata aceluiasi adversar. Pur si simplu nu pot", a declarat Francesco Totti, capitanul Romei si idolul tribunelor de pe Olimpico. in echipa lui Luciano Spalletti se va reintoarce Cristi Chivu, menajat duminica, la 2-1 cu Palermo, din cauza unei otite, dar si pentru ca tehnicianul romanilor a vrut sa-l odihneasca pe fundasul rom/n in perspectiva meciului cu Inter.

Nerazzurri au sosit in Capitala cu sentimente contradictorii. in ciuda succeselor din precedentele doua editii ale competitiei, fotbalistii si antrenorul campioanei au afisat un optimism moderat, neputind uita ca AS Roma a fost singura echipa care i-a invins in campionat, rezultat care a aminat cistigarea titlului. "Le-am cerut jucatorilor sa uite pentru o zi ca sint campioni si sa-si aminteasca de ultimul meci cu Roma. Daca nu vom tine seama de acea infringere nu vom avea nici o sansa pe Olimpico", a declarat tehnicianul Roberto Mancini.

STATISTICa. N-au pierdut nici un meci!

AS Roma si Inter Milano s-au calificat in finala Cupei fara sa cunoasca infringerea in fazele precedente ale competitiei. Inter a obtinut cinci victorii si o remiza (1-0 si 4-0 cu Messina, 2-0 si 2-0 cu Empoli, 3-0 si 0-0 cu Sampdoria), iar Roma a bifat patru succese si doua rezultate de egalitate (2-1 si 2-0 cu Triestina, 2-1 si 2-2 cu Parma, 2-2 si 3-1 cu AC Milan).

ISTORIE. Fara sanse in fata echipelor din Milano

AS Roma nu a cistigat niciodata Cupa Italiei atunci cind a jucat in finala impotriva celor doi granzi din Milano. in plus, romanii n-au obtinut nici o victorie in ultimul act al competitiei in compania celor doi adversari. in 2003, giallorossi au fost depasiti de AC Milan (1-4 si 2-2), povestea repetindu-se si in fata lui Inter: 0-2 si 0-1 in 2005, 1-1 si 1-3 in 2006.

DECIZIE. A fost modificata ora de start

Partida de pe Olimpico, programata initial la ora 21:45, va incepe la ora 19:00. Decizia apartine prefecturii din Roma si este menita sa reduca riscul producerii unor incidente intre suporteri. Autoritatile fotbalului italian s-au opus acestei hotariri, motivind ca multi suporteri vor fi inca la munca la acea ora, dar in cele din urma au acceptat punctul de vedere al prefecturii.

Asalt pentru De Rossi

Meciul din aceasta seara a readus in prim-plan zvonurile conform carora Cristi Chivu continua sa se afle pe lista jucatorilor doriti de Inter Milano. De altfel, fundasul rom/n nu este singurul roman urmarit de campioana Italiei. Site-ul sports.it scrie ca nerazzurri sint gata sa faca Romei o oferta greu de refuzat pentru mijlocasul defensiv Daniele De Rossi: 15 milioane de euro plus Walter Samuel sau Fabio Grosso. De Rossi ar urma sa joace pe Giuseppe Meazza cinci sezoane si sa primeasca un salariu anual de 4,5 milioane de euro.

16 ani… au trecut de la ultima Cupa cistigata de AS Roma, a saptea din palmaresul giallorossilor


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.