Lotul feminin de gimnastica al Romaniei s-a intors de la Europenele din Olanda ca dupa razboi, doua dintre componentele de baza, Sandra Izbasa si Aluissa Lacusteanu, suferind accidentari destul de grave, care le vor tine departe de sala de antrenament.
In aceste conditii, FR Gimnastica, prin vocea presedintelui Adrian Stoica, anunta ca pentru Mondiale a creionat deja un lot care se afla la Deva sub comanda antrenorului Forminte, singura exceptie de la pregatire fiind tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, care s-a despartit amiabil de tehnicianul ei, Matei Stanei, si a revenit sub bagheta Marianei Bitang.

"Lotul pentru Mondiale este format. Fetele acelea lucreaza din greu la Deva, strang din dinti, trec peste accidentari si vor fi in echipa Romaniei pentru Mondialele din Germania. Singura exceptie, pe care federatia o accepta, este Catalina Ponor, care va merge la Mondiale doar daca va face exercitii la trei aparate, adica sarituri, barna si sol. Doar cu exercitiul de la barna nu va merge, pentru ca e o competitie pe echipe, care acorda calificarea la Jocurile Olimpice, nu una individuala", a declarat pentru Mediafax presedintele FRG, Adrian Stoica, adaugand ca era greu de prezis "divortul" dintre Ponor si antrenorul Matei Stanei. "Acolo a avut loc un divort greu de prezis, urmat de un mariaj reinnodat cu Mariana Bitang. Dansa a vorbit cu noi, face o evaluare a capacitatilor lui Ponor si va lua o decizie, dar acum nu are calitatea de antrenor, ci pe cea de consilier prezidential aflat in concediu. Ne bucura ca ar putea lucra din nou cu Ponor, dar trebuie reglate mai multe aspecte, inclusiv apartenenta sportivei la un club", a mai subliniat Stoica, dupa care a mai spus ca nu crede ca Monica Rosu poate reveni in forta in activitatea competitionala, desi aceasta a anuntat ca si-ar dori sa evolueze in echipa Romaniei la Mondiale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.