Momentan, eu am un velier conceput pentru participarea la regate, nu un iaht, iar ambarcatiunea mea ofera niste conditii "spartane", nu are nici cine stie ce confort, nici spatii de lux", a spus Copos.

Dupa cum bine se stie, mai multi fotbalisti de la Chelsea (dar si antrenorul Jose Mourinho) au avut ocazia, anul trecut, sa se distreze pe iahturile lui Roman Abramovici, dupa ce londonezii au cucerit al doilea titlu consecutiv in "Premiere League". Patronul din Giulesti a trecut rapid de la glume la lucruri serioase. Copos l-a atacat frontal pe omologul sau din Ghencea, Gigi Becali. "A creat o scoala care se numeste `Scoala alergatului dupa fotbalisti prin oras cu plasele cu bani`. Din pacate pentru el, eu refuz sa fac parte din aceasta scoala. Iar Liga si Federatia nu se implica, pentru ca sefii de aici vor sa avem circ in loc de fotbal. Este stiut faptul ca LPF si FRF au menirea sa chibiteze de pe margini, nu sa reglementeze si sa tina sub control ceea ce se intimpla in fotbalul romanesc".

"Nu ne dorim o plecare a lui Razvan"

In alta ordine de idei, Copos a dat de inteles ca nu exclude posibilitatea angajarii unui antrenor din strainatate, in cazul in care Razvan Lucescu va parasi Rapidul in finalul acestui sezon: "Antrenor din strainatate? Luam in calcul orice varianta care poate asigura mersul ascendent al Rapidului in competitiile viitoare. Ultima data cind am discutat cu Razvan, legat de noul sau contract, a fost cu ocazia partidei de la Timisoara, cu Pandurii, din Cupa Romaniei. Despre raspunsul pe care mi l-a dat, va trebui sa-l intrebati pe el. Iar in ceea ce priveste o eventuala plecare a lui, noi nu ne-o dorim deloc".

Copos poate vinde Rapidul!

Desi afirma ca Rapid este un club care doar "inghite" bani, fara a produce, George Copos nu duce lipsa de oferte pentru aceasta "afacere paguboasa". Concret, Adrian Tarau (fiul fostului prefect PSD de Bihor) si Nicu Gheara vor sa cumpere clubul giulestean, fiind dispusi sa preia pachetul majoritar de actiuni la "Rapid SA", in schimbul a citorva zeci de milioane de euro. Intentia celor doi este de a numi un manager care sa se ocupe de Rapid (in discutii este numele unui important om de fotbal din Liga 1), in timp ce Tarau si Gheara se vor ocupa doar de finantare. Adrian Tarau este stabilit in Statele Unite, in vreme ce Nicu Gheara se afla in Spania. Este, insa, greu de crezut ca George Copos va fi convins sa vinda Rapidul, din urmatoarele motive: 1. De cind a devenit patron (1992), Copos nu a pierdut bani, din contra, poate fi considerat singurul proprietar care a cistigat din fotbal; 2. O echipa inseamna un izvor nesecat de notorietate si influenta (in aproape toate domeniile), lucru de care este perfect constient si boss-ul holdingului "Ana Grup".

Perechea "Tarau-Gheara" l-ar putea determina pe Copos sa accepte propunerea de a ceda clubul prin doua modalitati: 1. O oferta financiara consistenta; 2. O propunere de asociere (ar spori bugetul clubului Rapid) prin cumpararea de actiuni.