Campionatul Mondial de la Sheffield a facut ca sportul inventat in secolul XIX sa fie una dintre cele mai mediatizate discipline in Romania

Cel mai important turneu de snooker al anului il va desemna, saptamana viitoare, pe jucatorul numarul unu al momentului. Chiar daca in tara noastra acest sport se afla doar intr-o faza incipienta, campionatul mondial este urmarit de un numar din ce in ce mai mare de fani.

Stephen Hendry, Ronnie O’Sullivan sau Shaun Murphy sunt nume care multor romani nu le spuneau mare lucru pana de curand. insa in Marea Britanie, acesti jucatori de snooker au o popularitate care o egaleaza in unele cazuri pe cea a fotbalistilor. Snookerul si eroii sai au depasit de mult granitele Regatului Unit si au atras din ce in ce mai multi adepti si fani de pe tot mapamondul.

Interesul este maxim la inceputul acestei luni, pentru ca la Sheffield (Anglia) are loc Campionatul Mondial, unde 32 dintre cei mai valorosi jucatori din lume isi disputa suprematia.

220.000 de lire sterline pentru invingator

O partida din cadrul campionatului mondial se intinde pe mai multe zile, fiind nevoie de mai multe sesiuni. Semifinalele care au loc in acest weekend se disputa dupa sistemul cel mai bun din 33 de jocuri, iar castigatorul care va fi desemnat saptamana viitoare trebuie sa fie cel mai bun din 35 de jocuri.

Campionul mondial (transmis in direct de Eurosport) va primi 220.000 de lire sterline, iar invinsul din finala va pleca acasa cu jumatate din suma.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.