Ultima achizitie a Timisoarei, Marian Aliuta, a ajuns ieri pe Bega, unde a fost prezentata oficial in tricoul alb-violet. incintat de ce a gasit la Poli, ex-stelistul se felicita ca a ales gruparea banateana, chiar daca in trecut a fost aproape in doua rinduri sa semneze cu rivala din stefan cel Mare.

Aliuta l-a sfatuit pe fostul sau coleg din Ghencea, Rica Neaga, sa aleaga din vara Banatul

Sport Total: Ce impresie ti-a lasat Timisoara?

Marian Aliuta: M-a impresionat ce am vazut aici. Alaturi de cele trei echipe bucurestene, e unul dintre cluburile puternice de la noi. ii multumesc domnului Piturca pentru ca m-a sfatuit sa aleg Timisoara.

Vei putea debuta chiar din acest sezon?

Din pacate, nu. Am fost instiintat ca regulamentul nu-mi permite, pentru ca am evoluat la greci in aprilie. Poate pina la finala as fi putut sa prind echipa. As fi intrat citeva minute cu Rapidul si prin minutul 75 reuseam golul de 1-0 cu care Poli cistiga trofeul (ride).

Te-a dorit si Dinamo. Ce s-a intimplat?

in vara m-am inteles cu domnul Rednic, insa mi-a fost teama de reactia fanilor, tinind cont de trecutul meu in Ghencea. Apoi, in iarna, am discutat cu Cristi Borcea, dar am ales sa plec afara, pe bani mai multi. Am gresit si uite ca nici banii grecilor nu i-am mai vazut.

Neaga este si el dorit pe Bega.

Am auzit si eu si sper sa se concretizeze venirea lui. Vorbim des la telefon si mi-a spus ca asteapta finalul turului acolo, ca apoi sa revina din vara in Romania. Sincer, eu l-as sfatui sa aleaga Timisoara.

Ai destui concurenti pe post...

Asa a fost peste tot pe unde am jucat, dar nu mi-a fost niciodata teama sa lupt pentru un loc in primii 11. Vreau sa joc. Ca va fi in spatele virfurilor sau pe banda stinga nu conteaza. Voi incerca sa le ofer pase bune colegilor din atac, pentru ca asta mi-e meseria.

GHEORGHE CHIVORCHIAN (director executiv Poli): Aliuta e exact tipul de jucator pe care Poli si-l dorea

si sper ca anul viitor sa aiba o contributie importanta la cucerirea eventului. Transferul sau este un succes pentru echipa, dar si fata de echipele din Bucuresti care l-au dorit. in afara lui Aliuta, la Timisoara vor mai sosi in curind unul sau doi jucatori

"Astept o oferta reala"

Portarul Otelului, Andrei Vitca, are sanse sa ajunga in Ghencea, avind in vedere criza portarilor din lotul Stelei. "Am contract cu Otelul, imi merge foarte bine la Galati. Daca ar exista vreo oferta reala pentru mine, ar fi bine ca cei care ma doresc, sa vina la Galati", a declarat goalkeeper-ul.

POLI IAsI. Popa schimba placa

Ionut Popa spera intr-un egal cu Dinamo si declara ca va folosi o strategie neobisnuita pentru a-si mobiliza elevii: "Ma astept sa avem un meci greu. Va fi, insa, o problema cu jucatorii mei. Daca pina acum i-am sfatuit bine si ei au inteles prost, de acum o sa aplic legea gitana. O sa le zic ceva si astept ca ei sa faca invers".

NAtIONALA. Arbitri scotieni la Slovenia - Romania

UEFA a stabilit ca meciul Slovenia - Romania, din data de 2 iunie, de la Celje, va fi arbitrata de o brigada din Scotia. La centru se va afla Stuart Dougal, ajutat la cele doua linii de Francis Andrews si Douglas McDonald. Interesant e faptul ca arbitrul Dougal a condus la centru si partidele Heerenveen - Steaua (1-3) si Sevilla - Steaua (1-0).


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.