AC Milan si-a cistigat dreptul la finala-revansa cu Liverpool, depasind in semifinale pe Manchester United. Dupa 2-3 pe Old Trafford, italienii s-au impus cu un impresionant 3-0 la Milano, la finalul unei evolutii apreciate deopotriva de adversari si de presa engleza.

Spre disperarea lui Dinamo, mult-laudata trupa a lui Ferguson a facut figuratie pe San Siro. A recunoscut-o chiar reputatul tehnician scotian. "Ba- ietii mei s-au sinucis, pur si simplu. in atac n-am contat, iar in defensiva am facut niste erori incredibile", a spus Sir Alex, care a recunoscut fair-play superioritatea adversarului. Un adversar care a redus United la statutul de sparring-partner. La Milan au stralucit marcatorii primelor doua reusite, Kaka si Seedorf, dar nu numai ei.

Cind il ai la recuperare pe Gattuso, oamenii tai de gol se pot concentra linistiti la faza ofensiva. "Gattuso a fost un zid, un ciine de lupta, un pitbull, care a ingenucheat-o pe obosita Manchester muscind-o fara mila de gleznele fine", a scris Daily Telegraph. Scurt si la obiect. Gennaro l-a transformat intr-un anonim pe Cristiano Ronaldo, care nu s-a remarcat decit prin duelurile pierdute in fata optarului lui Milan.

United a pierdut si pentru ca Carrick n-a putut opri la mijlocul terenului mareea rossonera. Pentru ca joaca ca o echipa anonima atunci cind paraseste Teatrul Viselor. Amintiti-va turul din sferturi cu Roma, in care risipitorii colegii ai lui Cristi Chivu s-au intrecut in ratari la poarta lui Van der Sar. Dupa demonstratia de forta si virtuozitatea de miercuri, Milan are toate motivele sa pregateasca increzatoare revansa cu Liverpool.

"Sintem atit de aproape de indeplinirea visului incit nu-mi vine sa cred. La inceputul acestei editii nu indrazneam sa speram ca vom mai intilni vreodata pe Liverpool in finala Ligii, dar iata ca miracolul s-a produs", a declarat la finalul meciului antrenorul Carlo Ancelotti.

Ferguson acuza

Tehnicianul lui United a incercat sa explice prestatia slaba a elevilor sai prin ritmul infernal din fotbalului insular. "Conducerile ligilor de pe continent incearca sa gaseasca tot felul de solutii pentru a acorda macar o zi de odihna in plus echipelor angrenate in cupele europene, dar oficialii din Premier nici nu vor sa auda de asa ceva", a declarat Sir Alex Ferguson.

Kaka in Anglia?

Golgeterul Ligii Campionilor, autor a zece goluri in actuala editie a competitiei, nu a exclus posibilitatea de a evolua in viitor in Premiership. "imi place campionatul englez, care si-a dovedit valoarea in acest an, cind a avut trei echipe in semifinalele Ligii. Mi-ar placea sa joc in Anglia cindva, daca ma voi desparti de Milan", a declarat Kaka.

The Sun: "San Zero"

Tabloidul englez a oferit un titlu sugestiv cronicii meciului de pe San Siro. "San Zero", a scris The Sun, cu referire atit la prestatia foarte slaba a lui Manchester, dar si la faptul ca United nu a marcat niciodata in cele patru meciuri jucate pe terenul lui AC Milan, primind in schimb zece goluri.

Mindria capitanului

Paolo Maldini, capitanul lui AC Milan, era extrem de fericit la finalul meciului, pe care l-a ratat din cauza unei accidentari. "Sint mindru sa fiu capitanul unei asemenea echipe", a declarat Maldini, care va juca a opta finala de Liga Campionilor, record al competitiei. "Sper sa ne revansam dupa evenimentele incredibile din 2005, de la Istanbul", a spus fundasul rossonerilor.

Recordul lui Milan

AC Milan va juca cu Liverpool a doua finala-revansa de C1 din istoria clubului. Precedentul s-a petrecut impotriva Benficai Lisabona, pe care italienii au invins-o prima oara in 1963 (2-1) si a doua oara in 1990 (1-0). Istoria competitiei a mai consemnat alte doua asemenea cazuri: Real Madrid - Reims (4-3 in 1956 si 2-0 in 1959) si Ajax - Juventus (1-0 in 1972 si 1-1, 2-4 dupa loviturile de departajare in 1996).


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.