Cu toate ca a mai ramas o luna pina la dubla cu Slovenia, selectionerul Victor Piturca a inceput deja sa pregateasca cele doua partide. Piti nu mai este preocupat de amicale si spune ca obiectivul sau il reprezinta doar meciurile oficiale, in care prima reprezentativa trebuie sa dea totul.

Tehnicianul crede ca unii dintre fotbalistii testati marti la Mogosoaia ar putea face pasul spre nationala chiar pe data de 2 iunie.

Sport Total: Sinteti multumit de ceea ce ati vazut in meciul de marti, cu nationala de tineret?

Victor Piturca: Da, a fost o actiune foarte utila in care am putut sa vad si eu potentialul anumitor jucatori. Oricum, fotbalistii pe care i-am convocat fac parte dintr-un grup pe care l-am monitorizat mai mult timp, in
partidele din Liga I.

Credeti ca unii dintre ei ar putea face pasul spre nationala intr-un viitor apropiat?

Ramine sa ii urmaresc in continuare si in partidele de campionat. Nu inseamna ca daca i-am vazut o singura data, neaparat vor imbraca tricoul echipei nationale. Sigur, citiva dintre ei s-ar putea sa apara chiar la dubla cu Slovenia. Dar asta numai in cazul in care ma vor convinge si pe viitor ca merita.

Puteti sa dati citeva nume dintre cei care v-au impresionat mai mult?

Eu nu am obiceiul sa nominalizez. Asta face parte din bucataria interna a primei reprezentative. Plus ca nu vreau sa-i avantajez pe unii in defavoarea altora. Poate, cu timpul, vor aparea chiar mai multe solutii.

Va ingrijoreaza accidentarile jucatorilor din linia defensiva, avind in vedere ca se apropie cele doua partide cu Slovenia?

Este o problema intr-adevar, dar nu vreau sa dramatizam. Se vor gasi solutii pentru inlocuirea celor care nu vor putea fi recuperati in timp util.

Considerati ca amicalele pe care federatia le-a perfectat vor ajuta echipa nationala in perspectiva calificarii la Euro 2008?

Normal. Un amical cu Germania, de exemplu, este intotdeauna util. Acum, insa, nu ma preocupa meciurile amicale. Ma gindesc doar la cele oficiale. Este foarte important sa obtinem puncte, pentru a ne califica. Prima tinta este acum dubla cu Slovenia. De altfel, in aceasta perioada studiez pe casete viitorii
adversari si sper din tot sufletul sa ne atingem obiectivul.

"Mai multe teste!" Mircea Sandu spune ca astfel de actiuni sint benefice nationalei

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit ieri despre meciul test organizat la inceputul acestei saptamini de selectionerul echipei nationale cu jucatorii din campionatul intern. "A fost vorba despre o actiune pe care Piturca o avea in plan mai demult. El a incercat sa cunoasca mai bine anumiti fotbalisti din Liga I,
pasibili de convocare, insa nu mi-a comunicat, deocamdata, concluziile lui. Oricum, important ar fi ca acest gen de actiuni sa aiba loc o data la o luna sau doua, pentru ca oricind pot aparea solutii pentru nationala", a punctat Nasul, adaugind ca saptamina viitoare va avea loc Comitetul Executiv al FRF ce va stabili, in linii mari, programul competitional pentru sezonul viitor.

Variante pentru Slovenia

Cu toate ca Victor Piturca nu a dorit sa nominalizeze jucatorii care l-au impresionat in partida-test cu nationala de tineret, se pare ca trei dintre cei selectionati au mari sanse sa imbrace cit de curind tricoul
primei reprezentative. Capitanul Universitatii Craiova, Dorel Stoica (stinga), ar putea fi unul dintre fotbalistii care vor suplini absenta celor trei accidentati din linia defensiva a Romaniei.

Un alt remarcat
este si Gabriel Muresan (jos), jucatorul Gloriei Bistrita, pe care selectionerul il va putea folosi ca mijlocas la inchidere. O alta mutare posibila este si cea a lui Mircea Bornescu (dreapta), cel care i-ar putea lua locul lui Danut Coman, devenit indisponibil pentru partidele cu slovenii, din 2 si 6 iunie.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.