Dupa ce a vazut ca succesul l-a parasit in ringul de box, Mike Tyson s-a gandit ca este cazul sa faca o schimbare. Fostul campion mondial la categoria grea intentioneaza sa invete acum tainele luptelor traditionale thailandeze - muaythai sau kickboxing, numele sub care acestea sunt cunoscute in intreaga lume.

Organizatia World Boxing Council Muaythai a anuntat ca studiaza in prezent solicitarea lui Tyson de a se antrena cu specialisti in artele martiale thailandeze, a declarat generalul de politie Kovid Bhakdiphum, presedintele acestui for. "Reprezentantii lui Tyson ne-au contactat si ne-au intrebat cum putem sa-l ajutam pe pugilist, care este interesat sa treaca de la boxul normal la muaythai", a spus Bhakdiphum.

Acesta a mai precizat ca va fi analizat comportamentul pugilistului american, inainte ca el sa fie acceptat la antrenamente: "Daca nu va mai ataca oamenii in afara ringului, nu va mai musca urechile oponentilor, asa cum a facut cu Evander Holyfield, si va demonstra ca este disciplinat, il vom accepta". Tyson, 38 de ani, s-a aflat de nenumarate ori in conflict cu legea, facand inclusiv inchisoare in urma unei acuzatii de viol.
Conducatorul WBC Muaythai a mai spus ca sunt mari sanse ca acest proiect sa se realizeze. Saptamana viitoare, un oficial al acestui for va pleca la Las Vegas pentru a discuta toate detaliile cu Mike Tyson, care ar deveni un foarte bun promotor al kickboxing-ului pe plan international, a mai precizat Bhakdiphum.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.