Partida Steaua - Villarreal a fost amanata din cauza imposibilitatii de a trasa liniile pe gazon. Ninsoarea puternica a facut inutile incercarile disperate ale organizatorilor de a delimita tusele. Observatorul partidei a decis, conform regulamentului UEFA, amanarea meciului din optimile de finala ale Cupei UEFA pana la ora 21.15, iar conducatorii celor doua cluburi au hotarat sa nu se joace deloc. La aflarea vestii, stadionul s-a golit, cei peste 25.000 de suporteri parasind dezamagiti arena.

Tot aseara, UEFA, cu acordul ambelor grupari, a decis ca dubla mansa dintre Steaua si Villarreal sa se dispute miercuri, 16 martie (turul) si duminica, 20 martie (returul). E un caz similar cu cel al jocului Austria Viena - Athletic Bilbao, amanat din acelasi motiv, in turul precedent al Cupei UEFA. Este pentru prima data in fotbalul romanesc cand se intampla asa ceva intr-o competitie europeana, iar Steaua se vede obligata acum sa amane si derby-ul cu Rapid din etapa a doua a returului.

Nu se stie cum vor fi despagubiti suporterii care au fost pe stadion

* NELAMURIRE. Deocamdata nu se stie cum isi vor recupera banii cei aproape 30.000 de spectatori care au fost aseara pe stadionul Ghencea. Conducatorii clubului "militar" vor lua o decizie in cursul zilei de azi, cea mai probabila varianta fiind aceea a despagubirii celor care au mai pastrat biletele de intrare.

* DILEMA. Antrenorul Stelei, Walter Zenga, a incercat sa infirme informatiile din presa spaniola, potrivit carora Athletic Bilbao ar fi interesata de serviciile sale. "Ma gandesc in continuare la lucruri importante alaturi de Steaua. Tot ce s-a scris poate fi adevarat sau nu, nu stiu. Merg pe drumul meu in continuare. Nu e important ce face Zenga, ci ce face Steaua".

* FOC. Unul dintre cei 200 de fani ai Farului, care s-au deplasat ieri in Capitala pentru a urmari partida Stelei, a aprins o torta in tren, iar compartimentul in care se gasea a luat foc. Majoritatea suporterilor si-au putut continua calatoria in liniste, mai putin un grup de 15 fani care s-a reorientat catre microbuze.

* ANTRENAMENT. Villarreal a efectuat, miercuri, antrenamentul oficial dinaintea meciului pe terenul 6 din Complexul Sportiv Steaua. sedinta de pregatire a durat aproximativ 45 de minute, timp in care jucatorii, care au ras tot timpul, au efectuat miscari de stretching, jocuri "cinci contra doi" si un joc la doua porti pe teren redus. Mijlocasul argentinian Sorin s-a antrenat doar 25 de minute, fiind racit.

* RELAXARE. Timp de doua ore, jucatorii Stelei si-au petrecut, ieri dimineata, timpul la Clubul IDM, situat pe cheiul Dambovitei. Au jucat tenis de masa si biliard. imbracati in treninguri ros-albastre, elevii lui Zenga au dat autografe si s-au fotografiat cu fanii. in schimb, spaniolii de la Villarreal nu au parasit hotelul.

Walter Zenga: "Sunt dezamagit"

Antrenorul Stelei, Walter Zenga, era dezamagit de decizia amanarii meciului. "Suntem dezamagiti atat eu, cat si jucatorii, deoarece in tribune era o atmosfera fantastica. De fapt, niciodata nu am vazut pe un stadion o asemenea sustinere din partea suporterilor. Noi am fi vrut sa jucam, pentru ca impreuna cu fanii eram convinsi ca vom reusi sa invingem", a declarat italianul.

Gigi Becali: "Poate ca e mai bine"

Patronul Stelei, Gigi Becali, era multumit cu decizia UEFA. "Probabil ca spiritele mortilor familiei mele nu au vrut sa se joace acest meci, pentru ca poate stiau ca o sa pierdem. Poate ca e mai bine ca s-a amanat, pentru ca terenul nu avantaja pe nimeni".

Munteanu: "N-am mai vazut asa ceva"

Dorinel Munteanu, veteranul Stelei, s-a aflat la primul sau meci din cariera amanat din cauza vremii. "Asta e situatia! Pacat, pentru ca ne pregatisem pentru acest meci, iar munca noastra mai trebuie sa astepte. Nu m-am mai confruntat in cariera cu o asemenea situatie", a spus el.

Biletele costau triplu inaintea confruntarii

Cu trei ore inainte de ora la care trebuia sa inceapa meciul, bisnitarii triplasera preturile la bilete. Astfel, tichetele pentru peluze ajunsesera sa coste 600.000 lei (fata de 200.000 lei), iar cele de la tribuna I erau vandute cu aproape 2.000.000 lei (fata de 600.000 lei cat erau comercializate la case).

Nou portar la Steaua

Ieri, Steaua l-a legitimat pe portarul sarb Vulkasin Polekisc (22 de ani). El a semnat pentru cinci ani cu formatia "militara", devenind al treilea stranier al romanilor, dupa belarusul Vasili Hamutovski si sarbul Boris Keca. in ultimii doi ani, el a evoluat la Lecce (Italia). Polekisci va avea un salariu anual de 30.000 de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.