Selectionerul Victor Piturca va vedea la lucru mai multi fotbalisti din Liga I, care sint de mai multa vreme in vederile sale. Echipa nationala va disputa un joc amical in compania reprezentativei de tineret, pentru care Piti a convocat 16 jucatori din primul esalon. Tehnicianul planuieste sa mai promoveze citiva fotbalisti la echipa nationala.

Cu toate ca a spus in repetate rinduri ca echipa nationala dispune, in acest moment, de un lot echilibrat si de un prim 11 bine sudat, selectionerul Victor Piturca a decis sa organizeze un amical in compania
nationalei de tineret, in care sa vada la lucru mai multi jucatori din tara.

Tehnicianul ar fi vrut sa poata organiza un amical la care sa participe garnitura de baza a primei reprezentative, insa, in calendarul UEFA nu exista data oficiala pentru partide amicale, in aceasta perioada.

in consecinta, Piti s-a gindit sa-si respecte blazonul de antrenor care a promovat mai multi tineri de perspectiva in echipa nationala, in comparatie cu predecesorii sai. Pe lista selectionerului se regasesc nume care vor imbraca pentru prima data tricoul primei reprezentative, jucatori pe care Piti i-a urmarit, dar de potentialul carora nu s-a edificat. Antrenorul nationalei a convocat 16 jucatori pentru partida amicala cu reprezentativa lui Emil Sandoi.

Universitatea Craiova, CRF Cluj si Otelul Galati au cei mai multi fotbalisti convocati: patru, respectiv cite trei. Scopul amicalului este, insa, canalizat in doua directii. Pe de o parte, Piturca a chemat jucatori care vin pentru prima data la nationala. De cealalta parte, selectionerul este dispus sa vada pe viu lotul de care dispune Emil Sandoi la nationala mica. S c a r l a t a c h e , Ropotan, Ochirosii si Torje au intrat de ceva vreme sub lupa antrenorului nationalei, care va avea acum ocazia sa-i urmareasca indeaproape. Partida de pregatire va avea loc pe data de 1 mai, de la ora 11:30, la Mogosoaia, in timp ce reunirea
lotului este programata pentru ziua de luni, 30 aprilie.

LOT SENIORI

PORTARI

Mircea Bornescu Univ. Craiova
Eduard Stancioiu CFR Cluj

FUNDASI

Cristian Panin CFR Cluj
Madalin Ciuca Univ. Craiova
Dorel Stoica Univ. Craiova
Dorin Semeghin Otelul
Liviu Rusu FC National
Gabriel Muresan Gloria

MIJLOCAsI

Janos Szekely Otelul
Ovidiu Herea FC National
Andrei Prepelita FC Arges
Ilie Iordache Pandurii

ATACANTI

Romeo Surdu CFR Cluj
Mihai Dina Univ. Craiova
Gabriel Jula Otelul
Bogdan Stancu Unirea Urziceni

LOT TINERET

PORTARI

Costel Pantilimon (Poli Timisoara),
Ciprian Tatarusanu (Gloria)

FUNDASI

Adrian Scarlatache (Dinamo),
Cristian Scutaru (Poli Timisoara),
Emil Ducu (FC National), stefan Mardare
(SC Vaslui), Cristian Sirghi (Otelul), Alexandru
Filip (FC Caracal), Nichita Patriche (Sportul)

MIJLOCASI

Adrian Ropotan (Dinamo),
Cristian Tanase (FC Arges), Vasile Pacuraru
(Farul), Cornel Predescu (Gloria),
Razvan Ochirosii (Steaua), Ciprian Deac (CFR)

ATACANTI

Razvan Neagu (SC Vaslui),
Liviu Ganea (Dinamo), Valentin Simion (UTA),
Gabriel Torje (Poli Timisoara)


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.