Romanii continua sa faca furori in competitiile internationale de gimnastica. Catalina Ponor si Marius Urzica au format echipa la "Swiss Cup" si au castigat fara drept de apel intrecerile, la care au participat alte noua perechi. Concursul, putin iesit din tiparele clasice, a avut doua etape. In calificari, fiecare concurent a evoluat la cate trei aparate, iar perechile care au obtinut primele patru punctaje au intrat in finala, unde sportivii au prezentat exercitii doar la unul dintre aparatele favorite. Catalina Ponor si Marius Urzica au evoluat in faza de inceput la barna, sol si sarituri, respectiv cal cu manere, paralele si bara, si, in ciuda ratarii lui Urzica de la acest din urma aparat, echipa in exclusivitate romaneasca a intrat in ultimul act cu cel mai bun punctaj. Fara sa-si dezminta statutul de vedete ale concursului, Ponor si Urzica au lucrat excelent in finala, la barna, respectiv "cal" si si-au trecut in palmares inca o victorie, iar in buzunare cate 2000 de franci elvetieni, recompensa primita de castigatori. Pe pozitia secunda s-au clasat Monica Rosu si elvetianul Andreas Schweiz, care in calificari au evoluat la sol, paralele si sarituri, respectiv sarituri, sol si inele, iar in finala la ultimele dintre aparatele amintite. Perechea romano-elvetiana a intrat si in posesia cecurilor de cate 1750 de franci elvetieni acordate ocupantilor locurilor doi.

Junioarele, locul 5 la Marsilia

In acelasi timp cu "Swiss Cup", la Marsilia a avut loc o alta competitie de gimnastica, rezervata in exclusivitate fetelor, la care Romania a fost reprezentata de echipa de junioare. Sportivele noastre s-au clasat pe pozitia a cincea in concursul pe echipe, iar la individual compus Andra Stanescu a fost a patra, Adriana Tamajau a 17-a, iar Andreea Grigore a 22-a.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.