Scandalul legat de drepturile de televizare ar putea izbucni din nou

Compania Telesport, care detine drepturile de televizare in prima liga la fotbal, urmeaza sa fie cumparata de Eurosport. "In business trebuie sa evoluezi si sa vinzi la pretul potrivit, la momentul oportun", ne-a spus patronul Telesport, Horatiu Nicolau.

Microbistii ar putea urmari patru meciuri de fotbal din Liga I, incepand din sezonul competitional viitor, la un alt post de televiziune. Conform directorului general al Telesport, Horatiu Nicolau, firma care detine drepturile de televizare in prima divizie urmeaza sa fie vanduta. Din surse neoficiale, cumparator va fi compania Eurosport.

Returul actualei editii de campionat a inceput cu un scandal legat de drepturile de televizare pe care Telesport le-a vandut catre Kanal D (mai exact, optiunile 1 si 4), dupa rezilierea contractului cu Televiziunea Romana. O intreaga ploaie de acuzatii au fost lansate nu atat din partea celor implicati direct, ci si a catorva dintre finantatorii cluburilor care fac audienta in Liga lui Mitica. La acea vreme, Gigi Becali, Nicolae Badea, George Copos si Adrian Mititelu au urlat ca din gura de sarpe, afirmand ca vor convoca Adunarea Generala a LPF pentru a inlocui detinatorul de drepturi. N-au avut succes, insa, un lucru a devenit cert dupa doar cateva etape: Kanal D nu s-a ridicat la pretentiile asteptate, iar ratingul a fost unul cat se poate de slab. Din tot acel conflict, telespectatorii au fost singurii care au pierdut, deoarece au fost nevoiti sa vizioneze cate doua meciuri pe etapa pe Kanal D, si nu pe TVR.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.