Razvan Lucescu a iesit la atac si le raspunde dinamovistilor care, dupa victoria din Giulesti, au facut spectacol atit in tribune, cit si la nivel declarativ. Tehnicianul rapidist le-a transmis celor de la Dinamo ca au nevoie de 10-15 ani pentru a simti ceea ce a trait Rapid sezonul trecut in Cupa UEFA.

Rapidistii cer sa fie lasati sa isi joace sansa pe teren pina la capat.

infringerea suferita in fata lui Dinamo, inca nu s-a uitat in Giulesti, iar conducatorii rapidisti nu se impaca cu ideea ca anul acesta nu au cistigat nici un derby. in plus, pe giulesteni i-a deranjat vizibil modul in care s-au manifestat in tribuna actionarii dinamovisti. intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Razvan Lucescu a tinut sa le reaminteasca dinamovistilor ca anul trecut au stat in fotoliu si au privit la televizor performantele realizate de Rapid si de Steaua in Europa, dar este de acord ca acesta este anul lui Dinamo. "Bucuria din tribuna este normala. Cred ca au fost prea umiliti de evolutiile Stelei si ale Rapidului de anul trecut si doreau sa revina in prim-planul fotbalului.

Important este sa fim fair-play, iar cei care au facut show-urile ieftine sa nu uite ca mai au nevoie de 10-15 ani ca sa traiasca ce au trait George Copos si fanii Rapidului anul trecut. Tot ce am reusit in Cupa UEFA cu o echipa mica este o mare performanta. Am iesit cu capul sus de pe orice stadion, nu ne-am facut de ris, in timp ce ei mai au de demonstrat", a declarat tehnicianul giulestenilor.

Altfel, Lucescu jr. a facut un apel ca echipa sa sa fie lasata sa isi joace sansa pe teren: "Corectitudine, atita cerem. Sintem cei care alaturi de Steaua am adunat puncte si am scos fotbalul romanesc din morcila in care se afla". Atitudinea lui George Copos, care la finalul meciului cu Dinamo i-a anuntat pe jucatori ca vor fi premiati, l-a multumit pe antrenor. "Este pentru prima data cind a reactionat extraordinar, iar eu ii multumesc. Nu ma intereseaza ce a vorbit cu baietii si ce le-a promis", a incheiat Razvan.

CRISTI BORCEA (director executiv Dinamo): Anul acesta i-am umilit, au avut o singura ocazie de gol, iar noi am mai avut inca sapte. Asa ca ciocul mic Rapid! Suporterii echipei Dinamo au trait clipe unice in trecut, cind am jucat o semifinala de Cupa Campionilor Europeni. Pe atunci Rapid se lupta pentru evitarea retrogradarii sau jucau in Divizia B, nu are rost sa facem vreo comparatie. Anul trecut am sacrificat campionatul ca sa ne pregatim foarte bine acest sezon. Ei ar trebui sa ne multumeasca pentru lectia pe care le-am dat-o duminica seara

Marinescu este pregatit

Cum Dani Coman este in continuare accidentat, iar Edel a gresit grav in meciul cu Dinamo, postul de portar pentru meciul cu Gloria va fi acontat de tinarul Andrei Marinescu: "Sint sanse sa apar in partida de la Bistrita. Nu am mai evoluat la prima echipa de la jocul cu Pandurii, insa eu am jucat meci de meci la echipa a doua a clubului".

Vor trei puncte

Rapidistii merg la Bistrita la victorie pentru a se mentine in lupta pentru locul doi. "Nu stiu daca este decisiv jocul cu Gloria, dar este unul foarte important tinind cont ca jucam contra unei formatii cu jucatori buni si contra unui antrenor care ii aseaza bine in teren. Sper ca pina joi sa fiu apt de joc", a declarat Vasile Maftei.

Fara Ganea

Pentru deplasarea de la Bistrita, giulestenii se confrunta cu numeroase indisponibilitati. DaniComan si Ionel Ganea sint accidentati, in timp ce Nicolae Grigore si Marius Constantin sint suspendati. Cu toate acestea, Ravan Lucescu este optimist si spera ca echipa sa obtina victoria: "Indiferent cine va intra in teren, important este sa cistigam, pentru ca avem nevoie de cele trei puncte. Sper ca baietii sa isi revina dupa infringerea cu Dinamo".

Se razbuna pe Copos!

George Copos este recunoscut ca un finantator cu arici la buzunar, fiind de notorietate faptul ca acesta uita sa plateasca fostilor jucatori banii pe care acestia urmau sa-i primeasca. Daniel Niculae, cel care in vara s-a transferat la Auxerre si a bagat in vistieria clubului 3,5 milioane de euro, este unul dintre rapidistii care mai are de luat bani de la boss-ul giulestenilor. in cazul sau, patronul a uitat sa-i plateasca ultima rata din contract, in valoare de 30.000 de euro.

Fostul atacant nici macar nu vrea sa incaseze acesti bani, ci s-a gindit sa-i doneze Centrului de Copii si Juniori. Drept raspuns, Copos i-a amintit lui Niculae ca acum cistiga foarte multi bani si ca nu mai are nevoie de ei. Un alt fotbalist in aceeasi situatie e Daniel Pancu (dreapta), care trebuie sa isi recupereze peste 100.000 de dolari.

Din cite se pare, finantatorul feroviarilor a uitat sa-l treaca si pe acesta pe statul de plata. Surse din apropierea formatiei de linga Podul Grant au declarat ca, pentru a reveni in Giulesti, actualul fotbalist al gruparii turce Bursaspor a refuzat oferte avantajoase. Una dintre ele a venit din partea Timisoarei, care i-a oferit un milion de euro. Atit Pancu, cit si Niculae s-au decis sa depuna memorii la Comisia pentru Statutul jucatorului din cadrul FRF pentru a-si recupera banii de la Rapid.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.