Imediat dupa esecul din Cupa, cu Poli Timisoara, Mihai Stoica s-a retras, cum se zice, in carapacea sa. Si-a inchis telefoanele si, timp de cateva zile, n-a vrut sa mai comunice cu nimeni

Nici macar cu Gigi Becali, care, pe un ton ce a lasat loc de interpretari, a spus "ca nu stiu nimic de Mihai, probabil ca si-o fi luat concediu", dand astfel curs zvonurilor cum ca ar fi plecat dupa jucatori, ba prin Brazilia, ba prin Belgia sau ca, mai mult, si-ar fi dat chiar demisia din functie. Surpriza insa! Managerul Stelei a aparut (luni seara) pe Telesport si a explicat ca tacerea sa din ultima vreme s-a datorat unui soc puternic, in urma caruia a vrut sa renunte la postul de manager, dar ca dupa doar doua zile de izolare si-a revenit.

"La meciul cu Poli, din semifinalele Cupei, am suferit un soc. Niciodata nu m-am simtit atat de rau, chiar si fizic. Am vorbit cu specialistii si mi-am dat seama ca am gresit, pentru ca incerc sa judec totul afectiv. Vinerea trecuta am vorbit cu patronul si i-am spus ca am consultat un neurochirurg care mi-a recomandat doua saptamani de vacanta. Nu-mi mai raspundea mana stanga la comenzi si m-am speriat", a marturisit Meme, care a mai dezvaluit ca a vrut sa plece de la Steaua de mai multe ori, dar ca de fiecare data a renuntat.

"Am avut mai multe tentative de a renunta, dar dupa doua zile de stat in casa am realizat ca faceam cea mai mare prostie. Sunt gata sa o iau de la capat, sunt mai puternic acum si voi merge mai departe", a precizat oficialul din Ghencea, dezamagit de atitudinea unor "ros-albastri", care nu s-au interesat de noul sau numar de telefon. "Mi-am schimbat numarul de telefon, insa doar patronul si trei jucatori, printre care si Dica, s-au interesat ce fac, in rest nimeni nu s-a obosit", a subliniat Stoica, hotarat sa-si schimbe comportamentul in aceasta privinta.

"Tot ce am facut a fost pentru jucatori si antrenori. Cand am trecut insa prin momente grele, nu am avut nici un cuvant frumos de la Zenga, Protasov sau Oli, singurul care m-a aparat fiind Gigi Becali. Dar, gata! Nu o sa ma mai bag pentru nimeni si o sa-mi vade de treaba mea. De asemenea, niciodata nu o sa mai ripostez pe un ton de mahala. Mi-e jena de ce am facut pana acum. Un club ca Steaua nu merita sa aiba un om care intra in tot felul de balacareli. Nu o sa mai stau in viata mea pe banca, pentru ca emotiile sunt prea mari", a marturisit managerul campioanei.

Revine Neaga, Gurita in stand-by

In ceea ce priveste politica transferurilor, Mihai Stoica a dezvaluit ca din aceasta vara atacantul Farului, Mihai Gurita, va deveni jucatorul formatiei din Ghencea. "Asa cum Manchester a apelat la Henrik Larsson, si Ferguson nu s-a pacalit cu el, asa vom proceda si noi. L-am luat pe Gurita, de la Farul. Este un jucator pe care atat eu, cat mai ales patronul, l-am vrut si l-am luat. La finele acestui sezon va fi liber de contract si sunt sigur ca ne poate ajuta. S-a vorbit cu el si e dispus sa vina la Steaua", a declarat Meme, contrazis insa de presedintele constantenilor, Florentin Chiforeanu, care a precizat ieri ca Gurita mai are inca trei ani de contract cu Farul.

"Deplangem starea de sanatate a colegului Mihai Stoica, ne bucura faptul ca si-a luat concediu medical si il sfatuim sa nu iasa de sub tratament, pentru ca nu este inca vindecat. Ne-a aratat asta la acea emisiune in direct, in care l-a prezentat pe Gurita ca viitor jucator al Stelei, cand el mai are contract trei ani cu noi si nu va pleca, pentru ca Farul nu va fi de acord sa ii dea drumul" a subliniat conducatorul "marinarilor", completat de atacant, care a opinat: "Bomba zilei nu e nicio bomba. Au existat discutii telefonice. N-am semnat cu nimeni. Acum mi-e gandul doar la Farul".

Ca o fi sau nu asa, cert e ca managerul din Ghencea este pe punctul de a-l achizitiona pe fostul atacant al "ros-albastrilor", Adrian Neaga. "M-am intalnit in iarna cu el si i-am spus sa se intoarca la Steaua.
Mi-a spus ca din vara are clauza de reziliere, dar ca i-ar placea sa revina. L-am intrebat cu cat si-ar dori sa fie platit si mi-a cerut un salariu de mare bun simt, cu mult mai putin decat castiga in Coreea de Sud.

Mi-a demonstrat ca isi doreste din tot sufletul sa se intoarca la Steaua, astfel ca nu ne ramane decat sa-i contactam pe coreenii de la Ilhwa Seongnam si sa vedem cum vom plati clauza de un milion de dolari a contractului sau. De fapt, ar fi vorba de 800.000 de dolari, restul de 200.000 apartinand lui Neaga, care mi-a spus ca este dispus sa renunte la ei", a subliniat Mihai Stoica, decis sa-si asume responsabilitatea pentru transferurile facute (fie ele reusite sau nu), dar si pentru greseala de a nu-l fi achizitionat, de exemplu, pe Lobont sau esuarea tratativelor cu fotbalisti precum Semedo, Buga si Badoi. Toate acestea fara a omite sa spuna ca "oracolul din Balcesti (n.r. Dumitru Dragomir) vorbeste prea mult de Steaua si de mine si nu stiu de ce vorbeste de Liga Campionilor, cand el a fost conducator la Scornicesti, Brasov si Victoria" si ca noul angajament al lui Cosmin Olaroiu (considerat de presa o cacealma) era, de fapt, contractul vechi, dar cu un act aditional.

"Oli are contract pe inca trei ani. Nu stiu insa daca va mai ramane la Steaua daca nu terminam sezonul pe locul doi", a explicat managerul, preocupat sa achizitioneze un autocar "ce va face furori in Romania", sa deschida un muzeu in Ghencea, sa amenajeze inca doua terenuri de pregatire si sa faca intrarea in stadion pe baza unui sistem computerizat "unic in Europa de Est, care costa peste un milion de dolari".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.