Esecul de la mijlocul saptaminii cu Roma n-a fost decit o spaima pentru nerrazzuri. Inter s-a impus cu 2-1 la Siena, si, profitind de esecul echipei lui Cristi Chivu la Atalanta (1-2), si-a asigurat titlul cu cinci etape inainte de final. Este al doilea titlu consecutiv si al 15-lea din istoria lui Inter.

Nici n-avea cum sa fie altfel. Interul a dominat atit de autoritar intregul sezon din Italia incit orice alt
deznodamint ar fi fost oricum, numai corect nu. E drept, trupa lui Roberto Mancini a avut toate conditiile sa o faca. Cu Juventus trimisa in Serie B, cu Milanul, Lazio si Fiorentina obligate sa alerge intregul an pentru a recupera depunctarile decise anul trecut, cu o Roma mult prea inconstanta, Interul n-avea voie
sa rateze.

Toate acestea sint insa detalii care conteaza prea putin atunci cind se trage linie. si s-a tras linia ieri, in runda a 33-a. La doar patru zile dupa ce triumfa in stil de mare campioana chiar in fieful Interului, Roma s-a intors la stilul ei cel de toate zilele, capricios si inconstant, fiind inghesuita in prima repriza a
disputei cu Atalanta. La pauza, bergamezii conduceau cu un linistitor 2-0 contra oaspetilor, la care Chivu a fost titular.

In tot acest timp, Interul incerca sa treaca de Siena. Marco Materazzi, omul care si-a pus, in multe feluri, amprenta pe acest sezon, a deschis scorul in minutul 18. Fara Codrea, doar rezerva, gazdele au revenit rapid in carti, egalind prin Negro, trei minute mai tirziu. Repriza a doua s-a jucat intr-un ritm frenetic si dur, in acelasi timp. Dupa citeva ocazii ratate, Interul a primit un penalty, in minutul 60, transformat de acelasi Materazzi.

Si chiar daca, intre timp, Roma a redus din handicap, nimic nu se mai putea intimpla. Cu cinci
runde ramase, Interul e din nou campioana. A doua oara consecutiv, dar pentru prima oara din 1989 incoace titlul e obtinut pe teren!

Mutu, la cota 15

Titular in partida pe care Fiorentina a disputat-o pe Olimpico, cu Lazio, Adrian Mutu si-a facut din nou datoria pentru gruparea viola, aducind toate cele trei puncte pentru oaspeti. Lazio a fost, in general, mai
periculoasa, dar Frey a facut minuni in poarta. Iar in minutul 71, la o centrare perfecta a lui Jorgensen, Mutu s-a inaltat imperial, inscriind cu capul al 15-lea sau gol in acest sezon.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.