Seful LPF a anuntat ca ministrul Ionut Popescu i-a cerut situatia exacta a creantelor pe care le au echipele din Divizia A, pe care o va trimite maine la Guvern * Dragomir propune o plata pe termen lung, din drepturile de televizare

Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a anuntat ieri ca gruparile de Divizia A doresc o colaborare cu autoritatile pentru a-si putea plati datoriile la stat. Dragomir a afirmat ca ministrul Popescu i-a spus ca nu va aproba nimanui amanarea sau stingerea datoriilor.

"Nu i-am cerut nimic ministrului de Finante, ci doar o colaborare, ca datoriile cluburilor profesioniste sa fie platite de LPF dintr-o cota de 15-20 la suta din drepturile de televizare. Daca s-ar aproba, acest lucru ar intra in vigoare din vara. Ionut Popescu a zis ca atata timp cat va fi ministru de Finante, nu va aproba nimanui sa nu-si plateasca datoriile", a spus Dragomir.

Presedintele LPF a precizat ca ministrul de Finante a cerut o situatie cu datoriile fiecarui club si o propunere scrisa din partea LPF. "Am trimis adrese tuturor cluburilor ca pana joi (n.r. astazi), la ora 12, sa trimita situatia financiara, ce penalitati au, sub controlul Fiscului, asa cum s-a facut pana acum. Voi face o situatie detaliata pentru fiecare club in parte, iar pana vineri la ora 13 ii voi trimite aceasta oferta in scris", a comentat Dragomir. Mitica a afirmat ca numai doua din cele 16 grupari din Divizia A nu au datorii catre stat.

"Este vorba de CFR Cluj si parca de Farul, nu mai stiu exact", a spus oficialul LPF. Intrebat daca va mai merge in audienta la presedintele Traian Basescu si la primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, Dragomir a raspuns: "Voi merge peste tot. Dorim sa respectam legea, nu dorim anularea datoriilor, ci vrem sa le platim. Dorim o colaborare, asa se pune problema". Dragomir a declarat ca in Romania nu se doreste ca fotbalul sa fie ajutat, precum in Spania. "Real Madrid avea 200 de milioane de dolari datorie, primaria a cumparat stadionul, a dat banii unde erau datorii si apoi a dat clubului terenul inapoi. La noi nu se poate", a acuzat Dumitru Dragomir. Intrebat ce se va intampla cu cluburile in cazul in care LPF nu va gasi intelegere, presedintele LPF a afirmat: "Nimic. Probabil o sa le puna sechestru pe echipament, pe ghete si sireturi, dar daca fiecare jucator isi ia echipamentul acasa, n-o sa aiba nici pe ce sa puna sechestru".

Marius Stan: "Este o rautate sa nu accepti reesalonarile"

Marius Stan, presedintele lui Poli Iasi, club cu datorii de 19 miliarde la stat, a declarat ieri ca decizia autoritatilor de a nu mai accepta reesalonarea datoriilor cluburilor de fotbal inseamna moartea acestora. "Asemanarea unui club de fotbal cu mastodontii economici, care au sute de miliarde datorii la stat, mi se pare paguboasa. Este o rautate sa nu accepti aceste esalonari. Noi nu am platit pentru ca nu am avut de unde, si nu pentru ca nu am fi vrut. Si nici nu am facut evaziune fiscala. Se pare ca cei din Ministerul Finantelor vor ca o boala sa se sfarseasca printr-un deces!", a afirmat Marius Stan, referindu-se la declaratiile pe care le-a facut intr-o emisiune televizata de secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Sebastian Bodu.

Stan a mai precizat ca nu i se pare normal ca jucatorii sa fie vanduti ca o marfa pentru ca statul sa-si recupereze niste datorii. Referitor la trecerea cluburilor din posesia unor patroni in cea a Primariilor, Stan a spus ca nu este solutia optima pentru rezolvarea problemelor financiare pe care le intimpina majoritatea cluburilor: "Noi, Poli Iasi, suntem un copil al Primariei si tot nu o ducem pe roze, pentru ca asta este situatia in Romania".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.