Ciprian Marica a jucat doar 13 minute in partida cistigata de sahtior, 3-1, in fata formatiei Tavria Simferopol. Mircea Lucescu l-a introdus in repriza a doua, dar l-a inlocuit in minutul 75, nemultumit de evolutia sa. Gestul a dezgropat, se pare, un conflict mai vechi. Atacantul a ezitat sa comenteze presupusul incident cu antrenorul sau.

Cu toate ca sahtior a obtinut simbata o victorie fara drept de apel, 3-1, in fata formatiei Tavria
Simferopol, Ciprian Marica a avut motive de suparare. Antrenorul Mircea Lucescu l-a trimis in teren pe
roman in minutul 62, la scorul de 1-1, dar, spre surprinderea asistentei, l-a inlocuit cu Adriano, dupa
numai 13 minute de joc. Se pare ca evolutia atacantului l-a dezamagit profund pe tehnician, care, la finalul meciului, si-a justificat schimbarea, spunind ca a facut o mutare tactica.

Decizia a cazut ca un traznet pentru internationalul roman, care, dupa ce a fost tinut pe banca, nici nu a fost lasat sa joace pina la finalul meciului. Gestul lui Lucescu a dezgropat, se pare, un conflict mai vechi intre cei doi. Surse autorizate sustin ca vara trecuta atacantul ar fi avut mai multe oferte de transfer din campionate mult mai puternice, insa cel care s-ar fi opus a fost chiar Mircea Lucescu. De altfel, Il Luce a declarat in dese rinduri ca Ciprian mai are multe de invatat pina sa faca pasul spre o echipa mare a Europei, lucru care nu i-a picat tocmai bine atacantului de 21 de ani. Aceleasi surse sustin ca Marica nu a inceput titular partida de la Simferopol, pentru ca Lucescu ar fi fost nemultumit de randamentul acestuia in ultimele trei etape de campionat. Ieri dupa-amiaza, atacantul a postat pe blogul sau de pe www.spt.ro un mesaj in legatura cu cele intimplate in meciul cu Tavria: "Nu comentez nimic din cele ce s-au intimplat. Voi comenta mai multe atunci cind va fi cazul".

5 GOLURI...

... a inscris Ciprian Marica in cele 17 etape disputate pina acum in campionatul Ucrainei.

"Nu e nici un conflict"

Antrenorul Mircea Lucescu spune ca Ciprian Marica are obligatia sa inscrie in fiecare meci pentru echipa sa de club, sahtior Donetk.

Sport Total: Ati fost nemultumit de evolutia lui Marica din partida cu Tavria Simferopol?

Mircea Lucescu: Bineinteles. Altfel nu l-as fi inlocuit dupa doar 13 minute. A fost o decizie tactica. Asa am considerat ca este bine sa procedez. L-am introdus pe teren, iar el nu a dat randamentul pe care il
asteptam. Era normal sa-l schimb.

Exista in acest moment vreun conflict intre dumneavoastra si el?

Eu nu am conflicte cu fotbalistii. Pur si simplu a fost o decizie ca oricare alta. Eu iau hotaririle si nu
trebuie sa dau explicatii pentru ele.

Ciprian Marica a evoluat in ultima perioada si a avut meciuri bune la echipa nationala.

Nu conteaza asta. Este titular in prima reprezentativa si m-a bucurat saltul lui valoric, insa nu acesta este
lucrul cel mai important. Marica este obligat sa marcheze goluri meci de meci, pentru echipa lui de club. Oricum, daca l-am scos dupa 13 minute, asta nu inseamna ca nu va juca miercuri.

Victorie in prelungiri

sahtior Donetk s-a aflat foarte aproape de a egala la puncte liderul campionatului Ucrainei, Dinamo Kiev, care a cistigat greu, in ultimul minut de prelungiri, la Illicivet Mariupol, cu 3-2. Tiberiu Ghioane a fost din nou titular pentru echipa lui Anatoli Demianenko, fiind inlocuit de Florin Cernat in minutul 70. in continuare, distanta dintre cele doua puteri ale Ucrainei este de
doua puncte.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.