Cu toate ca sahtior a obtinut simbata o victorie fara drept de apel, 3-1, in fata formatiei Tavria
Simferopol, Ciprian Marica a avut motive de suparare. Antrenorul Mircea Lucescu l-a trimis in teren pe
roman in minutul 62, la scorul de 1-1, dar, spre surprinderea asistentei, l-a inlocuit cu Adriano, dupa
numai 13 minute de joc. Se pare ca evolutia atacantului l-a dezamagit profund pe tehnician, care, la finalul meciului, si-a justificat schimbarea, spunind ca a facut o mutare tactica.

Decizia a cazut ca un traznet pentru internationalul roman, care, dupa ce a fost tinut pe banca, nici nu a fost lasat sa joace pina la finalul meciului. Gestul lui Lucescu a dezgropat, se pare, un conflict mai vechi intre cei doi. Surse autorizate sustin ca vara trecuta atacantul ar fi avut mai multe oferte de transfer din campionate mult mai puternice, insa cel care s-ar fi opus a fost chiar Mircea Lucescu. De altfel, Il Luce a declarat in dese rinduri ca Ciprian mai are multe de invatat pina sa faca pasul spre o echipa mare a Europei, lucru care nu i-a picat tocmai bine atacantului de 21 de ani. Aceleasi surse sustin ca Marica nu a inceput titular partida de la Simferopol, pentru ca Lucescu ar fi fost nemultumit de randamentul acestuia in ultimele trei etape de campionat. Ieri dupa-amiaza, atacantul a postat pe blogul sau de pe www.spt.ro un mesaj in legatura cu cele intimplate in meciul cu Tavria: "Nu comentez nimic din cele ce s-au intimplat. Voi comenta mai multe atunci cind va fi cazul".

5 GOLURI...

... a inscris Ciprian Marica in cele 17 etape disputate pina acum in campionatul Ucrainei.

"Nu e nici un conflict"

Antrenorul Mircea Lucescu spune ca Ciprian Marica are obligatia sa inscrie in fiecare meci pentru echipa sa de club, sahtior Donetk.

Sport Total: Ati fost nemultumit de evolutia lui Marica din partida cu Tavria Simferopol?

Mircea Lucescu: Bineinteles. Altfel nu l-as fi inlocuit dupa doar 13 minute. A fost o decizie tactica. Asa am considerat ca este bine sa procedez. L-am introdus pe teren, iar el nu a dat randamentul pe care il
asteptam. Era normal sa-l schimb.

Exista in acest moment vreun conflict intre dumneavoastra si el?

Eu nu am conflicte cu fotbalistii. Pur si simplu a fost o decizie ca oricare alta. Eu iau hotaririle si nu
trebuie sa dau explicatii pentru ele.

Ciprian Marica a evoluat in ultima perioada si a avut meciuri bune la echipa nationala.

Nu conteaza asta. Este titular in prima reprezentativa si m-a bucurat saltul lui valoric, insa nu acesta este
lucrul cel mai important. Marica este obligat sa marcheze goluri meci de meci, pentru echipa lui de club. Oricum, daca l-am scos dupa 13 minute, asta nu inseamna ca nu va juca miercuri.

Victorie in prelungiri

sahtior Donetk s-a aflat foarte aproape de a egala la puncte liderul campionatului Ucrainei, Dinamo Kiev, care a cistigat greu, in ultimul minut de prelungiri, la Illicivet Mariupol, cu 3-2. Tiberiu Ghioane a fost din nou titular pentru echipa lui Anatoli Demianenko, fiind inlocuit de Florin Cernat in minutul 70. in continuare, distanta dintre cele doua puteri ale Ucrainei este de
doua puncte.