Presedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, ieri, cu prilejul unei conferinte de presa organizate la centrul "Sydney 2000" de la Izvorani dupa Adunarea Generala a forului olimpic ca sportivii romani cu cele mai mari sanse sa obtina medalii la JO din China sunt cei de la gimnastica, canotaj, caiac-canoe, scrima si natatie.
"Avem traditie in anumite sporturi, gimnastica, scrima, natatie, canotaj, caiac-canoe care, in mod normal, ne vor aduce medalii si la Beijing. In prezent, cam tot acolo sta centrul de greutate. Cred ca la JO de la Beijing se vor califica in jur de o suta de sportivi romani", a mentionat Morariu, adaugand ca institutia pe care o conduce va sustine financiar toate loturile care pastreaza sanse de a obtine rezultate la intrecerile olimpice. "A amputa bani unui sportiv care e in dificultate nu e o solutie. Pe de alta parte, suntem pe ultima suta de metri in pregatirea JO de la Beijing si nu ne putem permite sa aruncam banii intr-o oala fara fund. Trebuie sa fim responsabili in alegerea federatiilor pe care le vom finanta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.