Jocul de ansamblu din campionatul nostru nu are un nivel foarte ridicat. Cu toate acestea, performantele izbutite de Steaua, Rapid si Dinamo, in aceasta ordine, in competitiile continentale in ultimii patru ani, au facut ca obiectivele echipelor din Liga I sa se schimbe spectaculos

"Granzii" din Bucuresti au ca obiectiv principal nu doar invingerea rivalelor, ci si accederea in cea mai grandioasa competitie a lumii, Champions League, care rivalizeaza cu succes chiar si cu turneul final al Cupei Mondiale.

in acest an, Dinamo a scapat in castigatoare a jack-pot-ului, avand sanse de 50%-50% sa evolueze direct in grupele Ligii. in cazul in care Manchester United sau Chelsea ar cuceri trofeul suprem, "cainii rosii" ar fi prima formatie romaneasca, dupa Steaua, care ar juca in aceasta competitie, insa ar fi primii care nu ar mai fi nevoiti sa treaca prin emotiile unui tur preliminar.

Formatia clasata pe pozitia a doua insa va juca in turul al treilea preliminar al celei mai importante competitii intercluburi, iar lupta este extrem de apriga.

in pole-position se afla surprinzatoarea CFR Cluj, care, cu 9 etape inainte de finalul sezonului, ocupa pozitia a doua, cu 5 puncte inaintea urmatoarelor, Steaua si Rapid. Ardelenii au insa un program destul de dificil pana la final: vor juca in fata propriilor fani cu UTA maine, de la ora 15.30, Steaua, Rapid, Gloria Bistrita si Farul Constanta, iar in deplasare cu FC Vaslui, FC Arges, Dinamo si Politehnica Iasi. Astfel, cele mai usoare partide par cele din acest weekend si din ultima etapa, intre cele doua intalniri clujenii fiind nevoiti sa joace impotriva celor mai puternice sau celor mai incomode echipe din Liga I. in plus, elevii lui Cristiano Bergodi au si dezavantajul de a fi pierdut in Giulesti cu 1-3 si in Ghencea cu 2-4.

Steaua are in schimb avantajul rezultatelor directe cu alb-visinii si, aparent, al unui program mai usor. Elevii lui Olaroiu vor juca pe propriul teren cu Politehnica Iasi, Otelul Galati, Ceahlaul Piatra-Neamt si Pandurii, urmand sa se deplaseze la Bistrita maine, meciul cu Gloria urmand sa se dispute de la aceeasi ora cu cel al CFR-ului, si la Cluj, Urziceni, pe arena din Cotroceni si la Petrosani.

Rapidul are meritul de a fi trecut peste socul de Florii, cand a fost infranta de Steaua pe teren propriu si de a fi castigat un meci greu la Pitesti, astfel ca se poate spune ca forta grupului este principalul atu al giulestenilor in lupta pentru locul secund de la finalul sezonului. Alb-visinii vor juca in deplasare maine de la ora 20.45 la Constanta, la Bistrita, la Cluj, la Urziceni si pe arena din Cotroceni, urmand sa se dueleze "acasa" cu Dinamo, Politehnica Iasi, Otelul Galati si Ceahlaul Piatra-Neamt.

si lupta pentru Cupa UEFA este interesanta, Gloria Bistrita putand "sufla" in extremis locul al patrulea, principalul dezavantaj al elevilor lui Ioan Ovidiu Sabau fiind faptul ca urmeaza sa joace impotriva tuturor echipelor din prima jumatate a clasamentului, exceptiile numindu-se FC Arges si Farul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.