Florin Mergea este optimist in privinta viitorului meci al Romaniei din barajul Cupei Davis, contra Japoniei. Jucatorul cunoaste tot lotul niponilor si crede ca tricolorii vor face scor in deplasare. Cele doua echipe se intilnesc pentru prima oara in competitie.

Barajul pentru raminerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis a adus un adversar inedit pentru echipa Romaniei, clasata pe locul 14 in lume. Elevii lui Florin Segarceanu vor intilni pentru prima oara reprezentativa Japoniei, aflata pe pozitia a 22-a in topul mondial, chiar la niponi acasa. Eliminata in februarie din optimile de finala de Franta, Romania joaca in perioada 21-23 septembrie un meci decisiv pentru a ramine printre primele 16 formatii din lume.

Florin Mergea, tricolorul care a adus impreuna cu Horia Tecau singurul nostru punct in disputa cu francezii, intr-un meci de exceptie, spera sa fie convocat si de data aceasta in formatia condusa de Florin Segarceanu, mai ales ca romanul cunoaste aproape tot lotul niponilor. "Pe Suzuki il stiu foarte bine de la juniori, iar cu ceilalti m-am tot intilnit in diverse turnee. Cred ca este cea mai buna tragere la sorti pentru noi".

Mergea crede ca romanii vor face scor cu adversarii din septembrie, argumentind: "Cel mai bun jucator al lor e pe locul 221. Cred ca vom bate cu 4-1. Nu conteaza ca jucam la ei acasa. Sintem mult mai buni. Victor Hanescu am vazut ca a inceput sa se miste bine. Sper sa putem conta si pe Andrei Pavel. Iar eu imi doresc sa fiu convocat si sa cistig tot ce pot".

El a completat: "Desigur, intr-un meci de Cupa Davis se poate intimpla orice, dar diferent a dintre noi este prea clara. Si noi am sperat ca putem face o surpriza cu francezii si probabil asa se gindesc si japonezii acum inaintea intilnirii cu Romania".

Singura evolutie notabila a japonezilor in Cupa Davis a fost in 1921, cind au ajuns in finala, dar au pierdut in fata SUA. Ai nostri au ajuns de trei ori in ultimul act, in perioada 1969-1972, pierzind de fiecare data in fata americanilor.

ROMANIA

Jucator loc ATP
Andrei Pavel 110
Victor Hanescu 661
Razvan Sabau 235
Victor Crivoi 220
Florin Mergea 349
Horia Tecau 391

JAPONIA

Jucator loc ATP
Go Soeda 221
Gouichi Motomura 266
Satoshi Iwabuchi 304
Takao Suzuki 321
Toshihide Matsui 374
Yuichi Sugita 473

MECIURI DE BARAJ

Serbia - Australia
Austria - Brazilia
Peru - Belarus
Israel - Chile
Marea Britanie - Croatia
Cehia - Elvetia
Slovacia - Coreea de Sud


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.