Pe fondul esecului (1-2) suferit sambata, “acasa”, contra Rapidului si dincolo de apelativele lui Penescu de genul “hotii din Giulesti!” sau “au venit cu hotul de Copos sa ne fure la Pitesti”, conducerea echipei FC Arges a trimis ieri o scrisoare deschisa presedintelui FRF, Mircea Sandu, in care avertizeaza ca este ultima forma de protest inainte de retragerea din campionat.

"Este ultimul nostru avertisment, este ultima noastra incercare de a impune normalitatea, este ultimul nostru protest inainte de a lua decizia ca FC Arges, primul club de fotbal infiintat in Romania, sa se retraga din campionat", ameninta team-ul din Trivale, care ii solicita "nasului" Sandu sa dispuna "masuri urgente de reinstaurare in primul esalon fotbalistic al tarii a acelui climat de sportivitate si de corectitudine care ar trebui sa guverneze cea mai iubita competitie din Romania".

In continuare, in epistola semnata de Nicolae Dobrin (administrator delegat al clubului), Paul Cazan (vicepresedinte), Gheorghita Pieca (presedinte CA), Cristian Minca (presedinte executiv) si de Grupul PIC (sponsorul principal al echipei), se mai arata ca principala prioritate in Liga 1 a devenit rezolvarea problemei arbitrajelor, deoarece "incompetenta unora dintre cavalerii fluierului a ajuns sa vicieze campionatul intr-atat incat clasamentul a devenit o ierarhie supusa derizoriului, hazardului si, mai ales, comentariilor ironice in lumea suporterilor".

De asemenea, un alt motiv de nemultumire al pitestenilor antrenati de Dorinel Munteanu se refera la "tratamentul discriminatoriu pe care Federatia Romana de Fotbal il aplica echipelor aflate in lupta pentru locurile calificante in Liga Campionilor, comparativ cu atentia de care «se bucura» echipele aflate in lupta pentru evitarea retrogradarii", cu referire directa la arbitrii straini delegati doar la meciurile echipelor din fruntea clasamentului. Si asta fara a uita sa se specifice faptul ca FC Arges a pierdut nu mai putin de 17 puncte in actualul sezon din cauza greselilor de arbitraj, care afecteaza si psihicul jucatorilor, exemplu fiind dat Alex Baltoi, atacant caruia i-au fost anulate "doua goluri valabile in meciurile cu Farul si cu Rapid". In ce ne priveste, ca o avea sau nu dreptate patronul Cornel Penescu are mai putina importanta acum, cand "violetii" ocupa, iata, locul 16 retrogradabil (cu doar 18 puncte acumulate), fiind la 5 puncte in spatele ultimei trepte (a 15-a) "condamnabile" (ocupata de Ceahlaul) si la 10 p distanta de salvatorul loc 14, detinut de Univ. Craiova.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.