Dupa un an si jumatate, perioada plina de accidentari si de infrangeri, Victor Hanescu incepe sa revina la forma care l-a propulsat, in 2005, printre cei mai buni 50 de jucatori ai lumii.

Alaturi de Romania, care a urcat pe locul 14 in clasamentul mondial al Cupei Davis, ceilalti capi de serie vor fi Croatia, Austria, Slovacia, Belarus, Chile, Cehia si Austria. in aceste conditii, Romania va intalni, in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala, una

dintre urmatoarele formatii: Elvetia, Brazilia, Peru, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Israel, Serbia. Meciurile de baraj se vor disputa in perioada 21-23 septembrie.

Aflat acum pe locul 661 in clasamentul ATP, bucuresteanul a ajuns in optimile de finala ale turneului de la Houston (416.000 de dolari). in primul tur, romanul l-a invins cu 6-4, 6-4 pe olandezul Martin Verkerk.

Pentru accederea in turul doi, Hanescu va primi 15 puncte ATP si un cec in valoare totala de 6.450 de dolari. Saptamana trecuta, Victor ajunsese in semifinalele turneului demonstrativ care a avut loc tot la Houston.