O directiva a UEFA, ajunsa ieri la federatie, este pe cale sa creeze o noua problema pentru oficialii ciinilor. Conform acesteia, stadionul din Stefan cel Mare nu mai poate gazdui nici macar partidele din grupele Cupei UEFA, iar de Liga Campionilor nici nu poate fi vorba.

Solutiile nu sint tocmai fericite. Variantele pentru Dinamo ramin arena rivalei Steaua si stadionul din Piatra Neamt.
Odirectiva data de forurile europene chiar ieri ii pune in alerta pe dinamovisti. Pe linga alegerea locului unde isi vor disputa jocurile in Champions League, acum ciinii au o alta problema pe cap: arena lor nu mai poate gazdui nici macar meciurile din grupele Cupei UEFA! De acum inainte, stadioanele se impart in trei categorii: elite, a treia si a doua, iar doar cele de cel putin categoria a III-a pot sa organizeze partide din fazele superioare ale celei de-a doua competitii continentale.

Dinamo este in ultimul esalon, categoria a II-a, si deci nu mai poate primi decit intilniri din fazele preliminare ale C2. Cum e greu de crezut ca arena din Stefan cel Mare va putea fi adusa indeajuns de repede la cerintele categoriei a III-a, dinamovis tilor nu le mai ramin decit doua variante, atit pentru Liga, la care spera toata suflarea alb-rosie, cit si pentru Cupa UEFA: Ghencea sau Piatra Neamt.

In cazul ambelor, decizia e greu de luat. In Moldova, deocamdata, stadionul nu este omologat la categoria a III-a, insa sansele ca acesta sa fie sint destul de mari. Un inconvenient important: distanta mare fata de Bucuresti, dar si numarul mic de platitori de bilete: circa 10.000! Cu Ghencea e si mai complicat, intrucit fanii dinamovisti nu concep sa-si incurajeze echipa in fieful rivalei de o viata.

Totusi, oficialii nu ar spune nu, mai ales ca, in cazul in care vor juca in grupele Ligii cu Real Madrid sau cu Barcelona, atunci vor fi direct interesati ca la aceste meciuri sa asiste cit mai multa lume.

VIOREL DURU (director licentiere FRF): "Deocamdata, nimic nu este batut in cuie. Stadionul din Piatra Neamt ar putea gazdui meciuri din cupele europene, daca UEFA va decide ca intruneste conditiile necesare. In acest moment, totusi, singura arena omologata de UEFA este cea din Ghencea."

N-au respectat indemnul

Stadionul Dinamo a avut in aceasta iarna parte de o vizita neoficiala a unui specialist al UEFA. David Petrasvilli a inspectat arena din Stefan cel Mare si a ajuns la concluzia ca ea poate fi adusa la standardele impuse de forul european pentru obtinerea categoriei a III-a, insa numai daca alb-rosiii se vor apuca de treaba imediat. De atunci au trecut trei luni, insa lucrarile sint in acelasi stadiu: cel de proiect!

De altfel, ciinii au cam renuntat si la nivel declarativ la ideea ca ar putea sa joace pe arena lor in Liga Campionilor, pentru ca timpul nu mai permite modificarile numeroase care se impun. Dinamovistii au mai avut si alte idei, printre care construirea unei noi arene sau sa joace pe Lia Manoliu, dar toate au cazut.

"Batem cu 2-0"

Optimismul lui Cristi Borcea nu cunoaste margini. Directorul general al ciinilor e de parere ca formatia pe care o conduce va cistiga cu siguranta meciul din Ghencea si, mai mult, a incercat sa ghiceasca scorul pentru partida de simbata seara. "Sint foarte increzator in echipa. Jucatorii sint foarte motivati. Batem cu 2-0!", a spus oficialul ciinilor. Borcea crede ca printre marcatori se vor afla Danciulescu sau Niculescu.

"Sigur unul dintre ei va da gol cu Steaua. Sint pregatiti si vor trece peste inceputul mai slab de retur chiar in acest meci, pentru ca este unul foarte important pentru noi", a spus actionarul. De altfel, Borcea afirmase in repetate rinduri ca, din punctul lui de vedere, titlul este deja cistigat, iar singurele intilniri care mai conteaza pentru el sint derbyurile cu Steaua si cu Rapid.

"Titlul nu e in pericol, dar jocul cu Steaua e unul special. Pe mine ma intereseaza foarte mult meciurile cu rivalele", a declarat seful celor din Stefan cel Mare. Prognosticul lui Borcea vine dupa ce, la finalul meciului cu SC Vaslui, Vasile Turcu a spus ca este in stare sa parieze ca echipa antrenata de Mircea Rednic va cistiga confruntarea de simbata, din Ghencea.

Solidar cu fanii

Faptul ca fanii ciinilor au primit numai 1.224 de bilete pentru meciul din Ghencea i-a deranjat pe acestia, ei dind luni un comunicat de presa in care acuzau conducerea Stelei. Ieri, Cristi Borcea s-a solidarizat cu suporterii, spunind ca ros- albastrii dau dovada de lipsa de fair-play.

"Noi le-am acordat 1.224 de bilete la meciul tur, acestea reprezentind 10% din capacitatea totala a stadionului. Acum, ei ne acorda acelasi numar, dar el reprezinta 5% din locurile de pe Ghencea. E inatacabil din punct de vedere legal, pentru ca protocolul intre cluburi prevede acordarea pentru oaspeti intre 5% si 10% din arena.Dar nu e deloc corect fata de noi", a spus oficialul.

Altfel, galeria ciinilor nu se va deplasa la stadion asa cum era la moda in trecut, in coloana insotita de jandarmi, ci fiecare grup va veni pe cont propriu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.