Patronul George Copos este retinut in aprecierile la adresa bancii tehnice, spuni nd ca se va trage linie la vara, in timp ce Razvan Lucescu, prin evitarea semnarii unui nou angajament, pare tot mai determinat sa paraseasca Giulestiul, pentru a merge la Brasov alaturi de Dinu Gheorghe. Surse apropiate Rapidului au marturisit ca boss-ul din Grant nu sta cu miinile in sin, purtind in paralel discutii atit cu Ioan Ovidiu Sabau, cit si cu Ladislau Bölöni.

Cu acesta din urma a si ajuns la un gentleman's agreement, pentru ca tehnicianul sa preia formatia giulesteana din vara. Discutia hotaritoare ar fi avut loc in urma cu doua sapta mini, la hotel Hilton, dupa o conversatie ce a tinut o noapte intreaga, cele doua parti ajungi nd la un acord. Desi mai are citeva oferte din strainatate, un argument pentru venirea sa in Romania sint si problemele personale ale antrenorului, acesta dorindu-si sa fie mai aproape de mama sa, care are o sanatate subreda.

In cazul in care Rapidul inregistreaza rezultate nesatisfacatoare in urmatoarele etape, George Copos ar putea, totusi, sa recurga la o masura extrema, inlaturarea lui Razvan Lucescu, cel mai probabil, interimatul pina in vara urmind sa fie asigurat de actualul secund, Viorel Moldovan. Fostul international urmeaza sa fie pastrat in staful tehnic odata cu venirea lui Bölöni, pe aceeasi pozitie, de tehnician secund.

Ladislau Bölöni si Ioan Ovidiu Sabau sint principalii oameni pe care patronul George Copos si-i doreste la echipa, iar acestia au la rindul lor o relatie apropiata. Cei doi s-au conversat mai multe ore la partida Universitatea - Gloria, cu doua etape in urma.

CARTE DE VIZITA

LASZLO BÖLÖNI

Data nasterii: 11 martie 1953
Locul nasterii: Tirnaveni, Mures
Cariera de jucaror: Chimica Tirnaveni (1967-1970); ASA Tirgu-Mures (1970-1984); Steaua Bucuresti (1984-1987); Racing Jet Bruxelles (1987-1988); US Creteil (1988-1992); US Orleans (1989-1992);
La nationala: 108 meciuri / 24 de goluri
Cariera de antrenor: AS Nancy 1992-2000; Nationala Romaniei 2000-2001; Sporting Lisabona (2001-2003); Rennes (2003-2006); AS Monaco (mai 2006 - octombrie 2006)

Palmaresul de jucator: Campion al Romaniei: 1985, 1986, 1987; Cupa Romaniei: 1985, 1987; Cupa Campionilor Europeni 1986; Supercupa Europei 1987
Palmaresul de antrenor: Campion al Portugaliei 2002; Cupa Portugaliei 2002; Supercupa Portugaliei 2002

"Platim, dar ne judecam"

Rapid a facut, luni, plata celor 189.500 USD, pe care instantele sportive din Romania au decis ca gruparea giulesteana trebuie sa-i achite clubului Poli Iasi, in cazul Pancu. "In pofida faptului ca noi am achitat aceasta suma, pentru ca riscam neprogramarea la meciuri, hotarirea instantelor sportive, in acest caz, este netemeinica, ilegala si aberanta. Desi avem tot respectul pentru clubul din Iasi, vom ataca hotarirea in instanta civila", a declarat George Copos.

Cu Dinamo, in deplasare?

Constantin Zotta este optimist cu privire la verdictul Ligii Profesioniste in cazul posibilei suspendari a stadionului Giulesti, dupa incidentele de la Rapid - Steaua: "Eu nu cred ca a fost ceva atit de grav. Arbitrii meciului au spus ca a fost o atmosfera calda, fara incidente". Totusi, surse din anturajul LPF spun ca, cel mai probabil, Rapid va fi sanctionata cu o etapa de suspendare a propriului teren, urmind sa dispute derby-ul cu Dinamo la cel putin 150 de km departare de Bucuresti.

"Nu renuntam la locul doi"

Rapidistii inca nu si-au revenit dupa infringerea cu Steaua din Giulesti, iar Viorel Moldovan nu s-a impacat cu ideea ca nu au reusit sa cistige meciul de duminica. "A fost o mare dezamagire, dar vom trece peste acest moment foarte delicat. Nu este vinovat numai Coman, toti sintem vinovati pentru aceasta infri ngere. Sintem o familie, asa am fost mereu, si trebuie sa fim uniti pina la capat", a declarat secundul lui Razvan.

De asemenea, acesta stie ce simt suporterii care s-au aratat dezamagiti la finalul partidei. O parte dintre ei a strigat impotriva echipei si a lui Razvan Lucescu, caruia i-au cerut sa plece de la Rapid. "Stiu prin ce trec fanii nostri, voiam sa le oferim o victorie impotriva Stelei. Acest lucru conteaza foarte mult pentru ei, indiferent de locul pe care il ocupam in clasament, un succes cu o rivala cum este cea din Ghencea valoreaza foarte mult pentru ei", a spus fostul international.

Moldovan il contrazice pe George Copos, care la finalul jocului a spus ca giulestenii nu mai au sanse la locul doi. "Am pierdut numai o lupta, nu si razboiul. Nu este totul pierdut, noi vom juca in continuare. Nu renuntam asa usor, mai ales ca adversarele noastre au destule meciuri grele in continuare", a dezvaluit atacantul feroviarilor.