Cum JO de la Beijing par compromise, COSR isi va indrepta atentia spre junior
Daca 2006 a reprezentat un varf al ineficientei in ceea ce priveste rezultatele internationale de calibru obtinute de performerii nostri, acest an, preolimpic, a debutat si mai rau. Dupa esecul inregistrat la Campionatele Europene de atletism, romanii au clacat si la Mondialele de polo si natatie. Exact in momentul cand se impart pasapoartele pentru Olimpiada chinezeasca, rateurile se tin lant, iar previziunile specialistilor prind contur. De ani si ani s-a tot batut moneda pe distrugerea sistemului de selectie si pe lipsa antrenorilor competenti. Fie iesiti la pensie, fie goniti peste hotare de saracia neaosa. Din nefericire, factorii de decizie din Romania au crezut ca mai merge. Asa, din osanza acumulata pe vremurile de trista amintire.

Ingrijorat de starea de fapt a performantei mioritice, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman este pe cale sa-si schimbe radical politica. Mai exact, cum la noi exista doua sectoare finantate de forul "tricolor", adica seniorii si juniorii, presedintele Octavian Morariu incearca sa rupa pisica in doua. Astfel, COSR intentioneaza sa reduca numarul de sportivi de performanta care fac parte din Polul Romania, din cauza rezultatelor slabe din ultima perioada ale unora dintre performerii de calibru, conform anuntului facut ieri de seful forului olimpic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.