Mihai Stoica tine la Razvan Ochirosii ca la propriul sau copil.

Dupa ce l-a adus in Ghencea la doar saisprezece ani si jumatate, trimitindu-l direct in lotul primei echipe, pustiul, care are un salariu lunar de 1200 de euro, i-a rasplatit increderea, inscriind golul victoriei cu Rapid. Managerul l-a sfatuit pe tinarul atacant sa nu discute cu presa, pentru ca inca nu e o vedeta.

Nu implinise inca saptesprezece ani cind un galatean de-al sau, sef la Steaua, l-a remarcat si i-a propus sa joace la echipa din Ghencea. Mai mult, Mihai Stoica l-a sfatuit pe Cosmin Olaroiu sa-l ia la prima echipa, pentru ca este un tinar de mare perspectiva. "Razvan este ca si copilul meu. L-am adus la Steaua la saisprezece ani si jumatate si a intrat direct in circuitul echipei mari, spre deosebire de altii, care trec mai intii pe la juniori, echipa a doua si abia apoi, daca au confirmat, ajung la echipa mare".

Prima sa declaratie la Steaua a fost legata de singurul lucru care, la acea vreme, atragea atentia asupra sa, numele de familie: "Colegii m-au primit foarte bine. Nimeni nu a ris de numele meu". Iar Razvan a continuat sa se pregateasca cu fotbalisti care, pentru tinerii de virsta sa, sint vedete atit de greu de atins, asteptindu-si linistit sansa. Pe care antrenorul i-a oferit-o in returul cu ND Gorica, din turul intii preliminar al Ligii Campionilor.

Introdus pe final, Ochirosii a intrat in istoria Stelei, devenind cel mai tinar marcator al clubului din Ghencea, dupa ce a transformat un penalty, la cererea expresa a lui Oli. Acelasi Olaroiu care, in derby-ul cu Rapid, l-a introdus in teren pe galateanul cu nume bizar inca din minutul 52, stirnind rumoare in rindul fanilor stelisti.

Dar pustiul a fost din nou la inaltime, inscriind golul victoriei in partida vietii lui. A urmat un sprint de peste 50 de metri care s-a sfirsit in bratele "tatalui adoptiv", care in urma cu un an si jumatate crezuse atit de mult in talentul sau. Doar iesirea din scena nu are final de film american. Asteptat de o mare de ziaristi, Razvan a urcat fericit in autocarul echipei, cu speranta ca poate miine va fi chiar titular.

De ce? Explica Mihai Stoica: "Ochirosii nu trebuie expus, pentru ca este un tinar de doar 18 ani, care trebuie sa ramina cu picioarele pe pamint, pentru a deveni fotbalistul care speram cu totii sa ajunga".

Se ia de rapidistul Rada

Mihai Stoica a atras atentia inaintea partidei din Giulesti ca Ionut Rada trebuie urmarit cu o atentie speciala, pentru ca este un jucator dur, cu antecedente in ceea ce priveste fotbalistii Stelei. Totusi, dupa meci, oficialul ros-albastrilor era nemultumit de faptul ca rapidistul nu a fost eliminat de arbitrul slovac Lubos Michel. "Ionut Rada si-a facut din nou numarul. L-a faultat dur pe Elton, a urmat Nicolita si apoi Radoi, care a mai stat doua luni pe tusa, anul trecut, tot din cauza lui. Iar Banel, dupa acel fault, a jucat mai mult de o repriza cu dureri", s-a plins managerul general al ros-albastrilor.

EMIL SANDOI (selectioner U21):" Razvan este un baiat extrem de talentat, cu o buna viteza si tehnica in regim alert. E unul dintre cei mai promitatori juniori ai generatiei sale si, in scurt timp, va bate la portile nationalei de tineret. Totul depinde doar de el, pentru ca, deocamdata, este o promisiune, dar cred ca in scurt timp va deveni o certitudine."

MIHAI STOICA:" Razvan este ca si copilul meu. L-am adus la Steaua la saisprezece ani si jumatate si a intrat direct in circuitul echipei mari. Am avut mare incredere in el inca de la inceput si se pare ca nu m-am inselat Sint convins ca poate deveni un fotbalist de mare valoare, daca va ramine la fel de modest. Nu-mi plac jucatorii care apar pe toate posturile de televiziune si dau declaratii peste tot."

PRONOSTIC. Piturca: "CFR e favorita"

Selectionerul echipei nationale, Victor Piturca, este de parere ca ardelenii sint favoriti la ocuparea locului secund, pe care il detin deja, ei fiind urmati de Steaua si Rapid. "Prima sansa la locul doi o are CFR Cluj, pentru ca e deja pe aceasta pozitie. Urmeaza Steaua si apoi Rapid. E si Gloria acolo, la un punct in spatele locului patru. Dar, dupa parerea mea, nici titlul nu este jucat. Campionatul inca se joaca, la final vom vedea care va fi ierarhia", a declarat Piturca.

CFR CLUJ. Muresan: "E bine pe doi"

Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, spune ca echipa sa se simte confortabil pe locul doi, dar ca nu s-a bucurat pentru victoria Stelei, cu Rapid: "Sintem pe un drum bun. Ne simtim confortabil pe locul doi. Am demonstrat si in meciul cu Timisoara ca nu este intimplator ca sintem asa sus in clasament. Nu m-am bucurat prea tare ca a batut Steaua pe Rapid, poate ii bate Dinamo etapa urmatoare. Ne dorim o clasare pe podium. Sper ca Dinamo sa-si revina in meciul cu Steaua".

REACTIE. Argaseala e nemultumit de organizare
Dupa ce Gigi Becali l-a luat de guler pe un suporter rapidist care il injura pe finul sau, Mirel Radoi, directorul executiv al ros-albastrilor, Valeriu Argaseala, a reactionat. "Daca organizarea de la tribuna oficiala a stadionului din Giulesti era una buna, atunci nimeni n-ar mai fi intrat in conflict cu nimeni. Jandarmeria ar fi trebuit sa-si faca mai bine datoria", a declarat Argaseala.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.