Dupa suspendarea lui Goian pentru cumul de cartonase, la care se adauga accidentarile lui Radoi, Ovidiu Petre si Ghionea, Steaua nu mai are decit un singur fundas central valid in lot, pe Eugen Baciu.

Indepartarea lui Bogdan Panait de la echipa s-ar putea dovedi costisitoare. Cu doar cinci zile inaintea derby-ului cu Dinamo, ros-albastrii au mari probleme in defensiva.
Era doar minutul 39 al partidei din Giulesti, dintre Rapid si Steaua, si Mirel Radoi iesea pe targa dupa un duel cu Badoi.

Dupa un minut de ingrijiri medicale, capitanul Stelei a reintrat, desi se vedea ca resimte dureri mari in zona gleznei drepte. Dupa meci, Olaroiu a dezvaluit si motivul pentru care Radoi schiopata in prima repriza. "La pauza nu-si mai putea incalta gheata, pentru ca ii era umflata glezna foarte tare. Baciu era aproape introdus in teren, dar la asigurarile lui Mirel ca poate continua, am mers pe mina lui", a spus Oli.

Dupa ce medicul Radu Paligora i-a aplicat o fasa elastica, Radoi a intrat si a jucat fara sa dea semne ca ar fi accidentat. In afara de aceasta problema, capitanul Stelei are, conform unor surse din interiorul clubului, si probleme la genunchiul operat in vara. Dupa terminarea partidei, Mirel a purtat un bandaj, care tinea o punga cu gheata, in jurul genunchiului afectat. In conditiile in care Radoi e incert pentru partida cu Dinamo, Ghionea si Ovidiu Petre sint accidentati, Goian fiind suspendat dupa galbenul incasat duminica, Steaua nu mai are decit un singur fundas central valid pentru derby-ul cu Dinamo: Baciu.

De aceea, staff-ul Stelei incearca sa-l repuna pe picioare pe Radoi in timp util. In cazul in care doar afectiunea de la glezna ar fi una de gradul unu, dar si unica sa problema, el ar putea juca cu Dinamo chiar si daca nu se va antrena deloc in cursul acestei saptamini. Daca, insa, Mirel resimte dureri mari in zona genunchiului operat la Isokinetic, atunci s-ar putea ca problemele sale sa fie mult mai grave, iar el sa rateze meciul cu Dinamo, unul care este privit de multi dintre oficialii Stelei drept o revansa dupa infringerea din Groapa.

Aceasta situatie delicata este cauzata si de faptul ca Steaua s-a dispensat prea usor, in iarna, de un alt fundas central, Bogdan Panait cedat la Vaslui. In acest caz, principalul favorit pentru a-i lua locul in defensiva este Florin Lovin, o alta varianta fiind juniorul Vlad Prunescu, de la Steaua II.

PROBLEME. S-a accidentat si Thereau

Atacantul francez al Stelei, Cyril Thereau, cel care a deschis scorul in Giulesti, e incert pentru partida cu Dinamo, de simbata viitoare. Cyril a suferit o fisura la metatarsiene, el fiind, de altfel, inlocuit in minutul 52 al partidei cu Rapid de Razvan Ochirosii, dupa ce, inca de la pauza, Olaroiu a vrut sa-l schimbe.

VALI BADEA: "M-am trezit cu mingea si am sutat la poarta. Totul depinde de noi, sa avem acelasi parcurs ca in ultima perioada. E bine ca am reusit sa cistigam un meci atit de important."

BANEL NICOLITA: "Imi pare rau ca nu am avut suporterii alaturi de noi, dar sint sigur ca ne vor sustine cu Dinamo. A fost un meci spectaculos, Rapid este o echipa buna, dar am cistigat pe merit."

"Pe contraatac"

Dupa ce a demonstrat ca mai are si fler in anumite momente, introducindu-i din primul minut pe atacantii Thereau si Vali Badea, ambii inscriind, precum si pe tinarul Ochirosii, de asemenea marcator duminica seara, Cosmin Olaroiu si-a dezvaluit tactica in cadrul emisiunii tv Fanatik. "Ne-am retras deliberat, pentru ca am exersat toata saptamina actiunile de contraatac. Rapid a dominat, dar trebuie sa stii si cum s-o faci. La box, pot sa dau 200 de pumni, dar sa iau unul si sa fiu facut K.O. Asa e si-n fotbal", a declarat Oli.

Referitor la sansele Stelei de a o mai prinde pe Dinamo din cursa ultimilor catre titlul de campioana, antrenorul ros-albastrilor a spus: "Noi trebuie sa ne vedem de jocul nostru, nu sa ne intereseze ce face Dinamo. Eu cred ca sintem in grafic pentru locul doi si trebuie sa ne jucam sansa de a ajunge in Liga Campionilor. Fiind capi de serie, ne va fi mult mai usor la tragerea la sorti decit altor echipe calificate chiar si dupa locul intii", a atras atentia tehnicianul Cosmin Olaroiu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.