Meciurile pe care echipa de Cupa Davis a Romaniei le va disputa acasa se vor putea juca, in curand, la Pavilionul central al Romexpo.
Romexpo (situat langa Casa Presei libere din Bucuresti) ar putea fi transformat in sala polivalenta, conform unei propuneri a premierului Calin Popescu Tariceanu, tinand cont, mai ales, de faptul ca in respectiva incinta s-a disputat, in 1966, finala CCE la volei, intre echipele masculine Dinamo si Rapid.

"E o idee buna, sper sa fie vorba de o sala intr-adevar polivalenta, in care sa se poata juca si tenis, si volei, handbal, baschet, dar si hochei, spre exemplu", a declarat seful ANS Florian-Carmen Gheorghe. La randul sau, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a spus: "Dupa proiectul cu 400 de sali, care a fost o gogorita, aceasta este intr-adevar o propunere serioasa. Salutam interesul guvernului pentru sport, pentru Complexul Olimpic de la Izvorani, ca si pentru acest proiect al unei sali polivalente! Meciul de Cupa Davis de la Brasov a demonstrat ca Romania nu e in stare sa organizeze mari competitii din cauza lipsei infrastructurii. Pe langa fondurile noastre, pe langa banii de la partenerii si sponsorii COSR, speram sa sa ne ajute financiar si guvernul".

Punctul pe i l-a pus presedintele FR Tenis, Ilie Nastase: "Domnul Tariceanu ne-a propus sa transformam Romexpo intr-o sala polivalenta. Vom discuta sa vedem cum se poate continua acest proiect". Noua sala, care ar putea sa gazduiasca actiuni sportive, culturale si expozitionale, ar trebui sa aiba 15.000 - 20.000 locuri si ar putea sa coste 20-25 milioane euro.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.