Oficialii au fost indignati, pentru ca aparatorul a acuzat o pubalgie inainte de convocare.Internationalul a fost nevoit sa declare pe site-ul oficial al echipei sale ca nu a vrut sa joace, dar ca a fost convins de coechipierii de la nationala.

Fundasul nationalei, Gabriel Tamas, a evoluat in partidele cu Olanda si Luxemburg, cu toate ca acuza dinainte de convocare dureri cauzate de o pubalgie mai veche. Conducerea clubului Celta Vigo l-a atentionat pe fotbalist inca de acum doua saptamini sa nu joace, pentru a nu risca o accidentare mai grava.

La intoarcere, fotbalistul nu a avut parte de o primire prea calduroasa, pentru ca a fost certat serios, dupa ce nu a respectat indicatiile oficialilor gruparii spaniole. Surprinzator, pe site-ul clubului din Vigo, Tamas a declarat ca a jucat pentru prima reprezentativa numai dupa ce a fost rugat insistent de colegi si de antrenor: "Nu as fi vrut sa joc in meciurile nationalei din cauza pubalgiei, dar toti m-au rugat sa o fac, si am acceptat. Am jucat pentru tara mea".

Se pare ca fundasul s-a simtit nevoit sa dea o declaratie care sa mai indulceasca, pe cit posibil, tonul oamenilor din conducerea clubului si din staful tehnic al echipei. "Ce era sa spun? Si asa m-au certat pentru ca am jucat la nationala. Ei mi-au spus dinainte sa nu joc. Acum mi-au reprosat ca in meciul cu Sevilla am jucat doar o repriza si ca la echipa nationala am acceptat sa fiu pe teren doua meciuri intregi", a spus Tamas.

Fundasul spune ca leziunea este deja de domeniul trecutului, dupa ce a efectuat recuperare. Totusi, nu ar fi exclus ca, pentru gestul sau, fotbalistul sa plateasca si o amenda, in cazul in care accidentarea sa ar recidiva.