Razvan Florea este primul roman calificat intr-o finala la Mondialele din Australia. Dupa ce si-a asigurat in mod surprinzator baremul olimpic la 100 de metri spate, Florea a abordat ieri increzator si seriile probei sale favorite, 200 de metri spate, calificandu-se in semifinala cu al cincilea timp, 1:59,25, care i-a adus si al doilea bilet pentru Beijing.

Florea s-a autodepasit si a prins un loc in finala, fiind cronometrat in 1:58,59, la doua secunde in urma campionului olimpic Aaron Peirsol. "Dupa evolutia buna de la 100 de metri spate, am incredere ca voi scoate un rezultat bun si la proba mea favorita", spunea Florea, adaugand ca se gandeste chiar la o medalie, desi lupta va fi foarte grea, in conditiile in care pe lista de concurs sunt prezenti americanii Aaron Peirsol si Ryan Lochte, dar si australianul Markus Rogan.

De altfel, cei trei au si dominat autoritar seriile si semifinalele de ieri, coborand sub bariera de 1:56,00, fapt care prevesteste stabilirea unui rezultat notabil in finala. Decis sa obtina o noua performanta, dupa ce a fost singurul inotator medaliat la JO de la Atena, Florea a avut o evolutie buna in seriile gazduite de dimineata de bazinul din incinta Complexului "Rod Laver Arena" si a obtinut calificarea in semifinale cu al cincilea timp, 1:59,25, rezultat care i-a adus si biletul pentru JO 2008.