Dan Petrescu se teme de eventualele fluctuatii de forma ale elevilor sai.

Dupa un inceput de retur mai ezitant, Unirea Urziceni si-a revenit. Victoriile din partidele cu Ceahlaul si cu FC National au readus in tabara ialomiteana optimismul in privinta sanselor de a evita retrogradarea.

Antrenorul Dan Petrescu este constient ca acest parcurs bun poate avea si revers, si incearca sa-i tina in priza pe jucatori.

"Ma bucura faptul ca in ultimele patru partide echipa nu a primit gol. Sper ca in continuare sa le fie greu adversarilor sa inscrie impotriva noastra. Important este acum sa-i tin pe jucatori cu picioarele pe pamint, cum se spune.

Lucrez la moralul lor, pentru ca fluctuatiile de forma ma sperie cel mai mult. Desi echipa joaca un fotbal calitativ, nu spectacolul ma intereseaza momentan, ci acumularea de puncte, pentru salvarea de la retrogradare. Nu sint adeptul rotatiei jucatorilor, as vrea sa am un 11 de baza, pe care, deocamdata, nu l-am gasit. Un lucru stiu sigur, si anume ca cine se prega- teste si se antreneaza bine, joaca bine si in meciuri oficiale. Asta o stiu de cind eram si eu jucator profesionist.

De exemplu, pe Mara, care se pregateste foarte serios, am fost nevoit sa-l folosesc mijlocas dreapta, deoarece cuplul Bilasco - Stancu a dat un randament bun", a spus tehnicianul ialomitenilor, care, pentru partida de vineri, nu-l poate folosi pe Bilas co, suspendat pentru cumul de galbene.

UNIVERSITATEA CRAIOVA. Ionescu nu se razgindeste

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a respins ieri apelul lui Andrei Ionescu, prin care cerea sa devina liber de contract. Astfel, mijlocasul de 19 ani va fi suspendat timp de doi ani, in cazul in care nu va semna prelungirea contractului cu Universitatea. "E o decizie corecta, dar noi inca il mai asteptam pe Ionescu sa se razgindeasca", i-au transmis oficialii Stiintei, in timp ce jucatorul a anuntat: "Ma asteptam la o astfel de decizie, dar merg inainte. Nu ma mai razgindesc".

POLI IASI. "Imi e frica de olteni!"

Ionut Popa a apelat din nou la ironie, in prefata meciului cu Universitatea Craiova. "Eu am, pentru prima data, un numar asa de mare de fotbalisti apti din punct de vedere medical, doar Buta si Ciobanu nu pot juca, pentru ca sint suspendati. Insa imi este foarte frica de olteni. Ei au o echipa foarte buna si dornica de afirmare. Craiova este vicecampioana provinciei, dupa UTA. De aceea cred ca au o sansa foarte mare de victorie. M-as multumi tare mult si cu un egal", a spus antrenorul iesean.

OTELUL GALATI. Kim a primit o masina de teren
Conducerea clubului Otelul Galati i-a pus la dispozitie jucatorului Kim Gil Sik o superba masina de teren, pentru a se putea deplasa mai usor prin orasul de la Dunare. Antrenorul Petre Grigoras a comentat cu mult umor acest eveniment. "Daca se nastea in Zanzibar, ii gaseam mult mai usor o masina, dar, fiindca e coreean la origini, era normal sa-i punem la dispozitie o masina asiatica. El este obisnuit cu inalta tehnologie in domeniul auto, tocmai de aceea jeep-ul este hidramat si extrem de sofisticat. Daca va avea si el atita forta si putere ca masina pe care o conduce, vom avea un retur foarte linistit", a incheiat sarcasticul Grig.

FARUL. "Argesul e altul fara Dorinel"

La fel ca si omologul sau de la FC Arges, antrenorul constantenilor, Basarab Panduru, vede disputa de duminica impotriva pitestenilor ca pe una capitala in ecuatia retrogradarii. "Nu vom avea un meci usor si sper ca jucatorii mei sa inteleaga importanta acestei partide. Daca vom cistiga, ii vom lasa mult in spate pe argeseni. Nu stiu cit conteaza absenta lui Dorinel Munteanu, oricum, fara el in teren, Argesul joaca altceva, pentru ca Dorinel are stilul lui, cu acele pase lungi si precise".

FARUL. Tilinca vrea sa-si bata fostul antrenor
Ajuns la Farul in aceasta iarna, dupa ce a fost aproape de un transfer la Pitesti, Cosmin Tilinca spera sa iasa invingator din disputa cu fostul sau antrenor. "L-am invins pe Dorinel Munteanu si cind eram la CFR Cluj si sper sa o fac si de aceasta data. Il cunosc foarte bine pe Dorinel si stiu ca va face totul pentru un rezultat mare. Argesul e intr-un prag critic si se vor agata de fiecare sansa pe care o au", a declarat atacantul constantenilor.

CEAHLAUL. "Sintem obligati sa cistigam"

Noul antrenor al Ceahlaului, Aurel Sunda, debuteaza pe banca moldovenilor chiar pe propriul teren, contra celor de la FC National. Tehnicianul spune ca este o presiune in plus faptul ca este absolut obligat sa ia toate cele trei puncte la jocul de astazi. "Nu mai avem voie sa facem pasi gresiti, mai ales pe propriul teren, altfel ne va fi fatal. Intilnim un adversar in foame mare de puncte, aproape disperat, si asta ma face sa cred ca va fi un meci extrem de dificil", a declarat Sunda.

Ultima sansa

Catalin Cursaru a sarbatorit ieri cea de-a 29-a aniversare in cantonamentul bancar, stabilit la Piatra Neamt. "Ne cam jucam ultima sansa la Piatra Neamt. Vom lupta pina la capat, pentru ca, practic, noi nu mai avem ce pierde. Meciul e important, daca nu pentru salvare, macar pentru indeplinirea baremului. Sper sa se conteze si pe mine, pentru ca eu ma simt pregatit. Chiar daca am 29 de ani, mai am in continuare chef de munca si nu ma simt iesit din mina", a afirmat fostul golgeter al Ligii I.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.