Pe directorul general al FRF, Ionut Lupescu, nu l-au surprins reactiile calduroase ale suporterilor din Piatra Neamt.

Kaiserul spune ca, de la venirea sa la FRF, prima reprezentativa a intrat intr-o noua era: una in care tricolorii trebuie sa fie mai aproape de fanii sai si sa devina cea mai adulata echipa din tara. Oficialul e de parere ca, dupa egalul cu Bulgaria, jucatorii au dat dovada de mai multa motivatie.

Sport Total: Te asteptai la o asemenea demonstratie de atasament din partea suporterilor din Piatra Neamt?

Ionut Lupescu: Ma asteptam la asemenea reactii. Mai ales ca echipa nationala mergea pentru prima data sa dispute un meci in Moldova. Vreau sa le multumesc inca o data. Nu numai celor care au fost pe stadion, dar si celorlalt i, care le-au aratat jucatorilor cit de iubiti sint.

Ai gindit o strategie prin care fanii sa se apropie de echipa nationala?

Vreau sa spun ca, de cind am venit eu la federatie, am realizat un plan prin care toti fanii primei reprezentative sa poata asista la meciurile Romaniei si sa poata fi aproape de jucatori. Am inceput cu turneul din SUA, am continuat acum, in Moldova, si vrem sa ducem acest deziderat mai departe. Vrem ca echipa nationala sa fie cea mai iubita din Romania.

Poate fi vorba si de o reabilitare a imaginii nationalei, dupa calificarile ratate pina acum? Se poate vorbi despre repozitionarea unui brand al echipei nationale, pe fondul acestor rezultate pozitive?

Pai, nici acum nu sintem calificati (ride). Nu, cred ca Romania chiar beneficiaza de o imagine buna, iar oamenii sint dornici sa-i vada, in toate zonele tarii, dar si in strainatate. Asta vrem noi sa facem: sa le aducem echipa nationala mai aproape, sa cream un brand puternic.

Cite sanse are prima reprezentativa, procentual, sa se califice la Euro 2008?

Nu poti sa spui in procente. Sansele sint egale cu cele ale principalelor adversare din grupa de calificare. La final poti sa te clasezi pe primul loc, dar poti, de asemenea, sa termini chiar pe pozitia a treia. Va fi o lupta intre noi, Olanda si Bulgaria.

Cum apreciezi evolutia nationalei in ultimele doua meciuri?

Au fost doua abordari diferite. Jucatorii au tratat ambele meciuri exact asa cum trebuia. Au jucat bine si au luat patru puncte foarte importante.

Rezultatele bune din ultimele doua partide au creat o stare de optimism printre tricolori?

Eu spun sa nu cadem in euforie de tot. Trebuie sa fim realisti si sa ne gindim ca mai sint de jucat multe meciuri, pina sa ne atingem obiectivul.

Ai simtit o alta atitudine din partea jucatorilor in meciul de la Rotterdam?

Da, este clar ca s-a schimbat ceva. Dupa meciul cu Bulgaria, baietii au inteles faptul ca trebuie sa se mobilizeze si sa dea tot ce e mai bun in ei, pentru a putea reusi o calificare. S-a vazut ca au fost uniti si mai motivati.

IONUT LUPESCU (director general FRF):" Nationala va juca tot mai des in tara, acolo unde a simtit mereu ca este apreciata. Speram ca, odata cu rezultatele bune care au venit si care vor mai veni, imaginea tricolorilor sa fie tot mai buna in rindul suporterilor."

Solutie pentru meciul cu Slovenia

Dupa ce jucatorii nationalei au aratat ca Bucurestiul nu-i mai incinta, oficialii FRF trebuie sa gaseasca solutii inaintea fiecarui meci de acasa. Urmatoarea partida din grupa de calificare este cea cu Slovenia, pe data de 6 iunie, iar stadionul pe care se va disputa meciul trebuie stabilit in scurt timp. "Saptamina viitoare vom discuta si vom lua o hotarire in privinta locului de disputare", a declarat Ionut Lupescu.

3,4 MILIOANE de telespectatori au urmarit partida Romania - Luxemburg


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.