Steaua il propune pe Elton, iar Rapid pe Zicu pentru postura de cel mai tehnic jucator al Ligii I.

Dincolo de razboiul rece al declaratiilor intre cele doua conduceri, derby-ul Rapid - Steaua se joaca in teren, acolo unde incepe confruntarea tehnicienilor, scorul de pina acum fiind 3-2 pentru Olaroiu. In acest clinci, ce porneste sub semnul echilibrului, micile amanunte pot face diferenta. Sansa, determinarea, publicul, sint factori de luat in seama, insa cruciala este forma de moment a unor fotbalisti, oamenii cheie, ce pot inclina balanta in favoarea echipei lor doar printr-o sclipire de moment.

Daca tabara ros-albastrilor isi concentreaza multe dintre sperantele la victorie in coordonatorul de joc Elton, Giulestiul are un omolog al micutului brazilian in persoana lui Ianis Zicu, titular aseara cu Luxemburg. Machedonul, revigorat in Grant sub bagheta lui Razvan Lucescu si sub aripa protectoare a profesorului Moldovan, a adus multa culoare in jocul feroviarilor. Pe hirtie, atacant stinga, insa, propriu-zis, un adevarat jolly-joker, pendulind tot timpul de pe stinga pe dreapta, reusind incursiuni solitare sau lansi ndu-si colegii in atac prin pase subtile, braziliene.

Asadar, spectacolul de duminica pare asigurat prin simpla prezenta a lui Elton de o parte, si Zicu de cealalta. Cine e mai brazilian, cine e mai mingicar, cine va ridica tribunele in aer sau le va reduce la tacere? Intrebari cu doua variante de raspuns. Capitanul giulestenilor, Vasile Maftei, pariaza pe evolutia colegului sau, despre care spune ca este cel mai tehnic jucator roman.

"Eu nu vreau sa-l judec pe Elton, pentru ca nu prea l-am vazut la joc, dar cred ca Zicu poate fi mai brazilian decit el. Ianis e cel mai tehnic fotbalist din Romania si e intr-o forma deosebita. Eu am mare incredere in calitatile lui. Poate face oricind diferenta intr-o partida", a declarat capitanul Rapidului.

DANUT LUPU:" L-am vazut pe Elton intr-un singur meci si nu pot sa spun prea multe despre jocul sau, dar nu cred ca va fi decisiv in partida cu Rapid. Este greu pentru el. Dupa un duel cu Lazar s-ar putea sa-l gasim prin tribuna! A fost comparat cu Maradona, dar argentinianul avea o stiinta a jocului iesita din comun."

TUDOREL STOICA: "Zicu e talentat, tehnic, iar de la Elton inca mai e de asteptat pina sa ne arate de ce este in stare. Singurul handicap al lui Elton ar fi lipsa de coeziune cu colegii sai, el jucind de putin timp la Steaua. Va fi un meci tacticizat, iar cei doi nu vor putea face lucruri deosebite. Cine va gresi mai putin, va cistiga."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.