Dinamo a incheiat prima parte a meciurilor amicale cu o infringere. Cu doar cinci jucatori din lotul echipei mari, elevii lui Mircea Rednic au acuzat oboseala de care chiar antrenorul a vorbit dupa jocul cu Levski, divizionara secunda impunindu-se la limita, 1-0, prin golul necunoscutului Dumitru.Ros-albii puteau pierde la o diferenta mai mare, insa inexactitatea atacantilor adversi si-a spus cuvintul.

Dinamo Tour 2007 sau Plimbarea prin Regat partea intii si-a consumat ieri, la Cimpina, ultimul episod. Mai de voie, mai de nevoie, Mircea Rednic a plecat din nou la drum. Cu titularii lasati la odihna, responsabili de consumarea minei la pix au ramas Vranjkovic, Balace, Moti sau Mendy, oameni tocmai buni de haituit de catre pustii innebuniti dupa autografe.

Prima parte a avut coordonate clare, Mendy si Kalle fiind principalii actori. Daca dinamovistul era sa-si rupa genunchiul in incercarea de a trimite din voleu, camerunezul prahovenilor a facut o adevarata pasiune din a trage din toate pozitiile in Romanovs.

La pauza, Mendy a ramas la cabine, la fel si letonul. Fara concurenta, dar cu spectrul altei porti in fata, Kalle si-a schimbat obiectivul. Matache, tocmai bun de luat la tinta. Prima oara a tras din banda dreapta, apoi s-a mutat in centru si, pina sa incerce si din stinga, Fane Nanu l-a schimbat.

In locul lui a intrat Dumitru. Si cind se parea ca noul atacant are si el fobie, dar pentru barele portii, hop si golul. Matache a facut balet la marginea careului de 16 metri, Moti s-a deplasat mai greu din cauza banderolei, iar mingea gata pregatita sa mai izbeasca o data bara s-a strecurat usor in plasa. 1-0 pentru gazde si prima infringere amicala.

Obositi dupa Giurgiu, Calarasi si Moreni, pustii ramasi pe teren nu au mai putut egala. Vine pauza, iar dupa derby-ul cu Rapid, reluam. Partea a doua a turului Dinamo 2007.

SUPORTERI. Nu s-a mai auzit nimic de Steaua
Daca in celelalte orase prin care Dinamo a trecut in turneul de primavara, la stadion au mai venit si spectatori cu insemnele rivalilor de la Steaua, la Cimpina nu s-a mai intimplat acest lucru. Totusi, in tribuna oficiala, organizatorii au uitat pe perete un poster urias cu formatia din Ghencea pe care scria cu litere mari: "Steaua Europei".

Autografe in timpul jocului

Suporterii dinamovisti nu au mai asteptat ultimul fluier al arbitrului pentru a lua autografe sau pentru a face fotografii cu idolii lor, iar la pauza acestia au dat navala pe teren. Acest lucru s-a intimplat si la finalul jocului, atunci cind banca de rezerve a fost invadata de copii, iar spectatorii au sarit instantaneu peste gardul despartitor imediat dupa sfirsitul meciului.

Cosmin Moti, capitan batrin

Banderola de capitan i-a revenit ieri, in premiera, lui Cosmin Moti. La final, fundasul a incercat sa glumeasca, declarind ca el a fost cel mai in virsta jucator care a evoluat ieri pentru Dinamo. Ce a uitat stoperul este ca Vranjkovic, Romanovs sau Matache sint mai in virsta decit fostul jucator al celor de la Craiova.

Dinu: "Poate am exagerat"

Imediat dupa meciul dintre Dinamo si Levski, Cornel Dinu l-a atacat pe selectionerul Victor Piturca spunind ca Radu Stefan trebuia introdus inca din primul minut, deoarece dinamovistul este un fotbalist mult mai bun decit Dorin Goian.

Ieri, administratorul delegat a dat de inteles ca isi regreta spusele: "Poate am exagerat putin. Era normal sa fie preferat Goian, daca ne gindim ca stelistul are o experienta internationala superioara fata de Radu Stefan".

SC VASLUI. Dulaul e rezervat

Desi echipa sa este neinvinsa de unsprezece etape, Viorel Hizo are de ce sa-si faca griji in privinta partidei de simbata cu Dinamo. Pe linga faptul ca va intilni liderul la zi al clasamentului, Vasluiul se confrunta si cu serioase probleme de efectiv.

"Va fi foarte greu impotriva lui Dinamo, mai ales in conditiile in care avem defensiva decimata de suspendari. Panait si Buhus, stilpii apararii practic, nu vor putea evolua pentru cumul de cartonase galbene. Nu stiu cum s-a intimplat, dar a luat cartonas exact cine trebuia. Vom incerca sa jucam cu ce avem, pina la urma noi nu avem nimic de pierdut, presiunea e pe ei", a declarat tehnicianul galben-verzilor.

Un alt motiv de ingrijorare il constituie starea de oboseala a jucatorilor plecati la loturile nationale, patru vasluieni fiind implicati in astfel de actiuni. "Il avem pe Smeu la lotul Moldovei, pe Neagu si pe Mardare la nationala de tineret, plus Buhaescu la lotul Under 19. Probabil ca se va resimti o stare de oboseala, insa, la acest capitol, nici Dinamo nu sta mai bine. Si ei au patru jucatori la nationala si au mai jucat si amical cu Cimpina", a mai spus Hizo.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.