George Copos a decis sa faca prima mutare in razboiul psihologic cu Steaua, declarind despre ros-albastri ca formeaza o echipa aflata sub impactul randamentului scazut din ultimele etape

Acesta crede ca Rapid va cistiga derby-ul de simbata si va deveni favorita pentru pozitia secunda. Boss-ul feroviarilor spune ca altul ar fi fost rezultatul la Rotterdam, daca ar fi jucat mai multi rapidisti.
Principalul actionar al formatiei din Grant, George Copos, are mai multe argumente pe care se bazeaza entuziasmul si convingerea sa ca giulestenii vor cuceri toate punctele puse la bataie in confruntarea cu rivalii din Ghencea.

In primul rind, statistica ultimelor patru sezoane, cind alb-visiniii nu au plecat steagul in fata Stelei, inregistrindu-se in campionat mai multe rezultate de egalitate si doua victorii pentru gazdele de simbata.

Dincolo de cifre, starea de spirit pozitiva a lui George Copos este data si de forma de joc pe care au aratat-o cele doua formatii de la reluarea campionatului, rapidistii avind un plus atit in numarul de puncte obtinute, cit si la jocul propriu-zis, aratind mai multa forta ofensiva, dar si o aparare care a luat doar un singur gol.

"Nimic nu ne impiedica sa cistigam trei puncte simbata in Giulesti. In timp ce steaua Stelei este umbrita de norii randamentului scazut din ultima vreme, Rapidul urca rapid catre virful formei sale sportive. In plus, meciul va fi transat in teren, nu in culise. Trebuie sa luam cele trei puncte pe care le meritam", a declarat, foarte plastic, oficialul.

Despre egalul Romaniei in Olanda, finantatorul e de parere ca rezultatul, desi excelent, ar fi putut fi o victorie, daca Victor Piturca ar fi mizat pe fotbalistii giulesteni. "Egalul obtinut in Olanda poate fi considerat extraordinar. Dar sint convins ca el ne-ar fi putut fi si mai favorabil, daca ar fi fost introdusi pe teren si jucatori de la Rapid. Cu Zicu sau cu Mazilu in joc, poate ca am fi avut sanse mai mari sa luam cele trei puncte pe care cred ca le meritam. Nu-l pomenesc aici si pe Coman, desi este un portar extrem de valoros, deoarece, in acel meci, n-a fost mai nimic de aparat. Nici Badoi cred ca n-ar fi trebuit neglijat", a spus oficialul.

Impresionat de Olanda

Vesnic suparat pe institutii si pe autoritati, deoarece nu investesc in infrastructura sportiva, George Copos a ramas impresionat de ce a vazut in Olanda, unde a fost sa urmareasca meciul nationalei.

"Este incredibil ce investitii a putut sa faca statul olandez in infrastructura, inclusiv in cea sportiva. Am fost impresionat", spune Copos pe blog. Raspunsul unui suporter rapidist a fost cit se poate de acid: "Nea George, vezi ca incurci borcanele. Nu statul a construit De Kuip sau Amsterdam Arena, ci cluburile, din imprumuturi bancare si contracte bine gindite".

De azi se vind bilete

Incepind de astazi, la casele stadionului Giulesti se vor pune in vinzare biletele pentru meciul cu Steaua, a carui data de desfasurare s-a schimbat, urmind sa se dispute simbata, in loc de duminica, de la ora 20:00.

Preturile sint de 15 RON la tribuna a II-a, respectiv 75 RON la tribuna 0, in timp ce la peluza a II-a se va intra pe baza de abonament. Peluza I si tribuna I sint inchise pentru consolidare.

GALERII. Stelistii, la tribuna I

Desi este inchisa pentru consolidare, conducerea Rapidului a obtinut aprobarea pentru ca suporterii rivalei din Ghencea sa poata sta la tribuna I. Stelistilor le-au fost acordate aproximativ 500 de bilete, asa cum prevede regulamentul. "Clubul gazda trebuie sa acorde echipei oaspete un minim de 5% din totalul biletelor puse in vinzare. Noi ne-am conformat regulamentului. Nu va fi nici un pericol la tribuna I si am obtinut aprobare pentru a repartiza acolo sectorul galeriei steliste", a declarat Constantin Zotta.

POLI IASI CERE NEPROGRAMAREA RAPIDULUI.

Derby-ul in pericol?

Dupa ce Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a FRF a dat dreptate celor de la Poli Iasi in cazul Daniel Pancu, hotarirea fiind definitiva si obligind Rapidul sa plateasca clubului moldovean suma de 189.500 de dolari, controversele vizavi de acest caz continua sa apara.

Cei din Giulesti au depus un apel impotriva acestei decizii, fapt ce l-a enervat la culme pe antrenorul iesenilor, Ionut Popa: "Daca noi sau Jiul putem fi dati afara pentru datorii, asa ar trebui sa se intimple si cu Rapidul. Ori ne primim banii, ori vom cere ca Rapid sa nu fie programata cu Steaua. Ce apel sa mai faca, daca decizia e definitiva si irevocabila? Ei sint obisnuiti sa faca manevre, Copos a dovedit-o de-a lungul timpului. Sa se inceteze odata cu tratamentul preferential pentru echipele din Bucuresti si sa ne plateasca banii".

Raspunsul conducerii giulestene la acuzele lui Popa a venit imediat, directorul general Constantin Zotta declarind: "Am facut apel pentru ca nu am primit motivatia acelei decizii. Daca s-a luat o hotarire, trebuie sa stim si noi pe baza caror argumente s-a luat. Asta cu neprogramarea e o prostie, Popa sa-si vada de treaba lui si sa mai invete regulamentele. El nu stie decit sa jigneasca pe toata lumea".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.