Romania va juca in aceasta noapte meciul de baraj pentru accederea in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de la Melbourne, in compania Greciei, medaliata de la ultima editie a competitiei.

Tricolorii au fost invinsi simbata de Ungaria, cu scorul de 11-9, si au incheiat grupa D pe locul al treilea.Daca trec de eleni, elevii lui Vlad Hagiu vor intilni selectionata Serbiei, campioana mondiala en titre.

In ultimul meci al grupei D, disputat simbata, tricolorii nu au reusit sa obtina o victorie istorica in fata Ungariei, echipa pe care nu au invins-o niciodata, scor 9-11 (0-1, 2-3, 2-3, 5-4). Succesul ar fi propulsat nationala noastra pe locul al doilea, oferind un adversar mai accesibil pentru meciul de baraj care permite calificarea in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de la Melbourne.

Insuccesul nesperat al baietilor nostri, din primul meci contra canadienilor, le-a dat acestora din urma posibilitatea sa incheie grupa pe locul rivnit de noi. Ungurii, dubli campioni olimpici, s-au clasat pe primul loc, fiind calificati direct in faza urmatoare.

Totusi, elevii lui Vlad Hagiu nu s-au facut de ris si s-au comportat onorabil in fata unui adversar care a spulberat echipele Canadei si Noii Zeelande, 19-3, respectiv 21-5, formatii cu care romanii au obtinut o victorie si o infringere. In debutul meciului, romPortarul Nenciu Berttini a facut minuni in poarta noastra, in timp ce coechipierii din atac nu s-au regasit, chiar daca au avut superioritate numerica timp de citeva faze. Ai nostri au reusit sa le smulga o repriza ungurilor spre finalul partidei, marcind prin Matei pentru 5-4, respectiv 8-11, aceasta fiind singura consolare a taberei noastre.

De altfel, meciul contra Ungariei a fost cel mai bun de la aceasta editie a mondialelor, lucru remarcat si de antrenorul Vlad Hagiu. "Ma bucur ca ne-am revenit foarte bine dupa esecul din prima partida cu Canada. Ungaria este o echipa foarte puternica, fiind vicecampioana mondiala si una dintre favoritele la titlul de anul acesta, iar noi am infruntat-o onorabil". Tehnicianul a laudat evolutia portarului Berttini Nenciu, care a reusit 12 interventii in fata campionilor olimpici.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.