Adversara Stelei din "optimile" Cupei UEFA a jucat in etapa de duminica a campionatului Spaniei cu ultima clasata Numancia, partida la care au asistat secundul lui Walter Zenga, Massimo Pedrozzini, si directorul sportiv al gruparii din Ghencea, Valeriu Argaseala.

Echipa condusa de argentinianul M. Pellegrini a obtinut un egal (1-1), dupa ce a condus din minutul 27 cu 0-1, prin golul inscris de Riquelme, jucator care joi nu va evolua in intalnirea de la Bucuresti. O partida in care "lanterna rosie" a luptat de la egal la egal cu Villarreal. Cele doua echipe si-au impartit perioadele de dominare. Prima parte a meciului a apartinut oaspetilor, care au avut si nesansa ca mingea sa intalneasca de doua ori bara la suturile expediate de Jose Mari si Arruabarrena. La reluare Numancia este mai periculoasa si preia controlul meciului. Gazdele egaleaza in minutul 69 prin Merino, Villarreal inscrie un gol anulat pentru ofsaid, pentru ca in final portarul oaspetilor, Reina, prin doua interventii sigure, sa salveze echipa lui Pellegrini de la infrangere.

"O formatie puternica, bine asezata in teren, cu mai multi jucatori de clasa, specifica fotbalului practicat in campionatul spaniol", ne impartaseste impresiile dupa meci Valeriu Argaseala. "Daca ar trebui sa caracterizez in cateva cuvinte jocul adversarului nostru de joi, completeaza directorul sportiv al Stelei, atunci trebuie sa spun ca au o linie ofensiva foarte periculoasa, cu doi atacanti rapizi si incisivi - Jose Mari si Forlan - si o linie de mijloc bine condusa de Riquelme, care sustine in permanenta cu pase lungi cele doua varfuri. Mai greoaie mi s-a parut defensiva, care, dupa parerea mea, nu este de valoarea restului echipei. Sincer sa fiu, nu stiu cum joaca Villarrealul fara doi jucatori de baza - Riquelme si Forlan -, care nu vor evolua joi in partida cu Steaua." Despre jocul Villarrealului, un caiet plin de insemnari are antrenorul secund al Stelei, Massimo Pedrozzini, care a urmarit doua meciuri de campionat ale adversarului, cele cu Zaragoza (1-0) si Numancia (1-1), ambele disputate in deplasare.

In meciul de duminica, antrenorul Pellegrini a folosit urmatoarea formatie: Reina - Venta, Pena, Gonzalo, Arruabarrena - Santi Cazorla (Font), Senna, Riquelme, Josico - Jose Mari (Figueroa), Forlan (Guayre).

In Ghencea nu se fac pronosticuri

Zenga a condus ieri dupa-amiaza un antrenament la care a participat tot lotul de jucatori. Nimeni nu face pronosticuri si nu vorbeste de un rezultat anume. "Noi ne pregatim si suntem optimisti pentru ca stim ca avem o sansa importanta in acest meci si incercam sa facem tot posibilul pentru a obtine aceasta calificare, spune tehnicianul Stelei. Munca, determinare, ambitie si devotament sunt cuvintele de ordine care caracterizeaza atmosfera din aceste zile pe teren la antrenamente si in vestiarele jucatorilor ros-albastri.

Pentru refacerea gazonului dupa partida cu Valencia pe arena din Ghencea se munceste aproape nonstop de cateva zile. A nins, a plouat, gazonul a fost protejat cu folie, s-au pus brazde noi de iarba, s-au ridicat foliile pentru a lasa iarba sa respire. Acum terenul arata satisfacator, zvantat de vantul care a batut in ultimele zile. Supravegheat in permanenta de administratorii bazei din Ghencea, cu echipe de muncitori gata sa intervina in caz de nevoie, in orice moment, terenul este acum bun de joc. Acum la Bucuresti fulguieste.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.