Romania va incerca sa obtina o victorie istorica in drumul spre sferturile de finala ale Campionatelor Mondiale de la Melbourne. Elevii lui Vlad Hagiu disputa astazi ultimul meci, cel decisiv, din grupa D, in compania campioanei olimpice en titre, Ungaria, formatie pe care nu au invins-o niciodata pina acum. Partida va fi transmisa in direct pe TVR 2, cu incepere de la ora 10:30.

Palmaresul Romaniei la editia aceasta a Campionatelor Mondiale de la Melbourne include o infringere nesperata, cu selectionata Canadei, 8-9, si o victorie in fata neo-zeelandezilor, 18-4. Ultimul adversar din grupa D este Ungaria, dubla campioana olimpica, echipa pe care tricolorii nu au invins-o vreodata.

Vecinii nostri sint liderii incontestabili ai grupei, dupa ce au administrat un 21-5 neozeelandezilor si au incheiat cu 19-3 meciul contra canadienilor. Cu doua saptamini inaintea competitiei, romanii au fost invitati de maghiari pentru a se pregati impreuna la Debrecen.

"Eu nu stiu ce nationala, din orice sport de la noi, este invitata sa se antreneze cu cea mai buna echipa din lume. Echipa noastra creste in valoare si asta conteaza cel mai mult", declara selectionerul Vlad Hagiu inainte de a pleca in Australia. De altfel, antrenorul romanilor si cel al ungurilor, Denes Kemeny, sint prieteni buni de mult timp.

Indiferent de rezultatul partidei de miine, campioana olimpica va ocupa in continuare prima pozitie a clasamentului, in timp ce romanii au nevoie de o victorie pentru a se califica in sferturile de finala din pozitia a doua a grupei. O infringere in fata ungurilor ne-ar situa pe treapta a treia a grupei si, conform sistemului incrucisat al competitiei, ne va aduce un adversar dificil in urmatoarea faza a turneului.

Posibilele noastre oponente ar putea fi Grecia, medaliata cu bronz la ultima editie a mondialelor de la Montreal, din 2005, sau Rusia, ocupanta locului trei la Jocurile Olimpice de la Atena. La Montreal, in urma cu doi ani, Romania s-a clasat pe pozitia a sasea, baietii fiind decisi sa-si depaseasca aceasta performanta acum, la Melbourne. Partida va putea fi urmarita in direct, pe TVR 2.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.