Victor Piturca a facut citeva concesii in privinta titularilor si se pare ca va miza pe o asezare identica cu cea folosita in victoria cu Cehia, 2-0. Lobont va apara, in timp ce, intre Nicolita si Codrea, Piti va miza pe travaliul primului.

Doar ultimele zece minute ale antrenamentului oficial au fost deschise presei din Romania, ieri, la Rotterdam. Un interval de timp care a relevat, in linii mari, intentiile selectionerului referitoare la echipa pe care o va trimite in teren in aceasta seara. Lobont - Contra, Tamas, Goian, Rat - Radoi, Rosu - Nicolita, Cocis, Mutu - Marica au fost numele si asezarea pe care presa le-au putut descifra.

La finalul sedintei tehnice, au inceput declaratiile. Primul, si cel mai asteptat, a fost selectionerul, care a vorbit pentru prima oara in aceasta sapta- mina. Durerea pierderii parintelui se putea citi in privirea spre nicaieri a acestuia. De altfel, Piturca a si evitat sa discute pe acest subiect: "E problema mea. Nu cred ca as rezolva ceva vorbind despre asta!".

Si totusi, a vorbit. Despre meci, despre titularii la care s-a gindit pentru a contracara puternica echipa a Olandei. "Pentru postul de portar, Lobont e alesul. Am discutat cu Coman, care a fost titular in ultimele partide, dar el nu e pregatit psihic", a punctat Piti.

Curiozitatea presei nu s-a oprit aici, insa concesiile tehnicianului, da: "Mai am citeva semne de intrebare, nu multe, despre care nu vreau sa vorbesc. Sper doar sa fiu inspirat la ora meciului". Din cite se pare, selectionerul s-a referit la postul de mijlocas lateral dreapta, acolo unde a oscilat intre Codrea si Banel Nicolita.

Surse autorizate sustin ca asezarea tactica pregatita de staful nationalei va fi identica cu cea folosita in victoria cu Cehia, 2-0, din 2005. Sistemul 4-2-3-1 va fi folosit si in aceasta seara, cu Rosu si Radoi inchizatori, in timp ce, pentru flancul drept, antrenorul l-ar fi ales deja pe Nicolita, al carui avantaj principal este travaliul. Axul Contra - Nicolita - Radoi pare a avea rolul de a-l anihila pe Robben.

In atac, lucrurile vor fi simple: Marica va incerca sa faca cit mai multe spatii pentru Mutu, Cocis sau Rosu, Piturca mizind pe viteza tinarului atacant, in dauna imobilitatii masivilor fundasi olandezi.

ADRIAN MUTU: "Vrem sa transam acest meci in favoarea noastra. Vom incerca sa jucam ca si cu Cehia, sa alergam mai mult decit ei si sa-i surprindem."

COSMIN CONTRA:" In lipsa lui Petre, Banel era cel mai indicat pentru postul de mijlocas dreapta. A acumulat experienta, nu e debutant, deci sper sa nu-l copleseasca emotiile la ora meciului. E un jucator de forta, care alearga mult. Sper sa faca foarte bine si faza ofensiva, pentru ca, daca nu marcam, nu avem cum sa ne intoarcem cu un rezultat bun."

BANEL NICOLITA:" Va fi meciul anului pentru mine. Sper sa nu ma fac de ris!"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.