Razvan Lucescu a explicat pentru Sport Total motivul pentru care Ganea a fost trimis sa se antreneze doua zile la echipa secunda.

Tehnicianul a fost deranjat ca atacantul si-a insusit rolul de antrenor in timpul unui antrenament, dindu-le indicatii colegilor sai si subminindu-i astfel autoritatea. Razvan a acceptat scuzele lui Ganea, fara sa-l absolve, totusi, de pedeapsa.

Sport Total: Este adevarat ca te-ai certat cu Ganea dupa ce a declarat ca nu se integreaza in sistemul de joc de la Rapid?

Razvan Lucescu: Nicidecum. Totul a pornit de la altceva si a fost o chestie care a picat intimpla tor. Se discuta despre desfas urarea sedintei tehnice si Ganea si-a depasit atributiile de jucator, incercind sa le explice colegilor sai anumite lucruri. Eu eram prezent si am reactionat imediat, pentru ca eu sint antrenorul echipei, iar jucatorii au doar responsabilitatea prega tirii.

Care este relatia ta cu jucatorul in acest moment?

Atunci, pe loc, au fost niste contre intre mine si Ganea. M-am impus si l-am trimis sa se antreneze doua zile cu echipa a doua. Omul a venit singur si si-a cerut scuze. Eu i le-am acceptat, dar si-a ispasit pedeapsa, si azi (n.r.- ieri) a efectuat deja al doilea antrenament cu Rapid II, astfel ca se poate pregati din nou cu echipa mare.

Poate afecta acest incident intr-un fel moralul echipei?

Nu cred, mai ales ca toate lucrurile au intrat pe fagasul normal si nu exista nici un fel de tensiune la echipa. Trebuie sa raminem concentrati, pentru ca ne asteapta un campionat foarte greu care, intr-un fel, seamana cu cel de anul trecut, numai ca printre echipele din Bucuresti, pentru primele locuri acum se bate CFR in locul Sportului.

E cruciala partida cu Steaua pentru locul doi?

Nu. In nici un caz nu e decisiva, pentru ca mai ramin zece meciuri. E mai mult o batalie a orgoliilor, pentru ca lupta in acest campionat, foarte imprevizibil, se va da pina in ultima etapa. Cine va bate in acest derby va avea un avantaj moral pentru etapele urmatoare.

Puteau fi mai multi rapidisti la nationala?

Cred ca da, dar respect decizia selectionerului. Eu oricum sint multumit ca nu a evitat sa cheme jucatori de la Rapid, si, prin convocarea lor, simt ca imi aduc si eu aportul la performant ele echipei nationale.

Cu Pandurii, la Timisoara

Comitetul de Urgenta al FRF a stabilit ieri locul de disputare al partidelor din semifinalele Cupei Romaniei. Astfel, Rapidul se va deplasa la Timisoara pentru duelul cu Pandurii, care le poate aduce giulestenilor calificarea in finala. Meciul se va disputa pe data de 19 aprilie, de la ora 20:45, in timp ce finala competitiei este programata pe 26 mai, tot pe arena din Timisoara.

Mutu si Chivu, aproape de Rapid

Mircea Lucescu a spus ca si-a dorit sa-i transfere pe cei doi Mircea Lucescu, antrenorul care a promovat multe nume importante la echipa nationala, inclusiv pe Gheorghe Hagi, a marturisit ca a fost aproape de a-i avea sub comanda si pe cei mai valorosi reprezentanti ai actualei generatii. "I-am pierdut pe Mutu si pe Chivu, insa am fost foarte aproape sa-i iau cind eram la Rapid. Am stat pina la patru dimineata in fata la Lido, impreuna cu Giovani Becali. George Copos nu a inteles atunci ca trebuie sa faca un efort. Cu ei in echipa, Rapid putea sa aiba un parcurs foarte lung in cupele europene", a declarat Mircea Lucescu in emisiunea Fanatik.

Acesta a vorbit si despre Ionel Ganea, jucatorul cu care fiul sau Razvan a avut un conflict zilele trecute: "Ganea este un tip foarte special, pe care trebuie sa-l cunosti. Trebuie sa inteleaga ca se asteapta foarte mult de la el. A jucat in campionate puternice si are o anumita experienta, din acest motiv ar trebui sa fie un exemplu. Daca vrea sa fie o primadona, greseste foarte mult. Cind are ceva de spus, sa se duca si sa vorbeasca cu antrenorul. Trebuie sa respecte regulile, altfel, adaptarea lui dureaza foarte mult".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.