Asa cum "Cotidianul" anuntase inca de simbata, meciul Gloria-Steaua nu se va juca pe 25 mai, data la care este programat amicalul Romania-Bulgaria. "Ros-albastrii" nu vor juca insa impotriva bistritenilor mai devreme de luna aprilie.

Solutia de compromis reusita de Comitetul Executiv al LPF acum patru zile - reprogramarea jocului Gloria - Steaua din etapa a 16-a - a fost anulata de "fratele" geaman din Federatia Romana de Fotbal. Motivul: tot pe 25 mai nationala joaca un amical cu Bulgaria. Cum Piturca a insistat ca la acest joc, programat cu 10 zile inainte de Olanda - Romania, sa aiba toti fotbalistii pe care vrea sa ii convoace, Comitetul Executiv a decis ca Gloria - Steaua sa fie reprogramat. "O sa facem pe 21 martie un comitet la liga in care o sa alegem alta data pentru acest joc. Pina atunci stim exact daca Steaua merge mai departe in Cupa UEFA si o sa alegem data cea mai buna pentru toata lumea", a spus Dumitru Dragomir.

Solutia aprilie

Varianta propusa de Steaua era 7 aprilie si este posibil ca in jurul acestei date sa se rejoace mult discutata partida. Masura a fost pe placul lui Dinu Gheorghe, rapidistul militind de aproape o saptamina pentru schimbarea datei de 25 mai. In opinia sefului din Grant, prima decizie a ligii ar fi facilitat un blat intre Gloria si Steaua, deoarece la sfirsitul lui mai clasamentul Diviziei A ar fi fost foarte aproape de configuratia finala pentru acest sezon. Victor Becali, sosit si el la FRF pentru a lua cartea verde a lui Tamas, a ironizat decizia de reprogramare a meciului: "Dupa cum ati vazut, nici Real Madrid si nici Villareal nu au jucat in acest weekend".

Piti renunta la trial

Actiunile nationalei "mari" si ale lotului de tineret din 15-16 martie se vor amina, din cauza unor modificari de program aprobate de Comitetul Executiv al FRF de ieri. Cum numele participantelor noastre in cupele europene trebuie comunicate la UEFA pina pe 13 iunie, toate competitiile interne trebuie incheiate inainte de aceasta data.

Din acest motiv au aparut in Divizia A etapele intermediare 24 si 27, cu date de disputare pe 4, respectiv 18 mai. Semifinalele Cupei Romaniei se vor juca pe 16 martie (tur) si 13 aprilie (retur), iar ultimul act al competitiei a fost programat pe 11 mai. Decizia vine ca o salvare pentru Piturca, deoarece Moldovan si Contra strimbasera din nas la auzul vestii ca va trebui sa participe la trialuri alaturi de jucatori "de perspectiva". Presedintele Rapidului a spus si el ca "nu au rost aceste trialuri. Fotbalistii de valoare joaca la echipele lor de club, fie din strainatate, fie din tara".

Nationala mica, fara bunic

Mircea Sandu a venit la comitet cu o lista de posibili succesori ai lui Nae Manea la nationala de tineret. Pe ea figurau, alaturi de numele alesului Florin Marin (52 de ani), si Florin Halagian, Basarab Panduru, Ion Moldovan, Marius Lacatus, Dan Firiteanu sau Iannis Guda. Pina la urma a decis relatia buna dintre Victor Piturca si Marin, colaborarea dintre antrenorii de la cele doua loturi nationale fiind lucrul dorit in primul rind de Mircea Sandu. Alegerea lui Florin Marin este surprinzatoare, nu mai departe de sezonul trecut el retrogradind cu Petrolul Ploiesti in B.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.