Agentia Nationala Antidoping ancheteaza cazul unui sportiv care, desi suspendat pentru dopaj, a participat la un concurs.
Cazul atletei Carmen Zamfir revine in actualitate. Agentia Nationala Antidoping (ANAD) ancheteaza o noua situatie in care un sportiv suspendat pentru dopaj a incalcat sanctiunea, participind la un concurs. "Dupa ce sportivul este sanctionat pentru incalcarea regulilor antidoping si primeste, de exemplu, o suspendare pentru doi ani, in acea perioada nu are voie sa concureze in nici o competitie si nici sa primeasca bani de la bugetul de stat pentru sustinerea antrenamentului.

Avem informatii ca au fost unele cazuri in care sanctiunea nu s-a respectat, iar sportivii au fost bagati in anumite concursuri. Pina nu elucidam cazul, nu putem da nici o informatie. Sint cazuri asemanatoare cu cele de la atletism de anul trecut, cind Zamfir a fost bagata in concurs fara sa i se faca ultimul test inainte de reintegrarea ei in viata sportiva", a declarat presedintele ANAD, Graziela Vijiiala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.