Desi a fost anuntat de selectionerul Victor Piturca de faptul ca nationala este o carte inchisa pentru el, George Ogararu isi vede de treaba la Ajax, iar rezultatele si jocul de la echipa olandeza par sa-i mai aline tristetea provocata de absenta sa de sub tricolor. Fundasul i-a analizat pentru Sport Total pe colegii sai de la Ajax, convocati de Marco van Basten.

Sport Total: Salut! Te pregatesti pentru meci?

George Ogararu: O sa joc cu Eric in curte (ride). Glumesc, de abia am terminat antrenamentul.

Cum a fost partida cu PSV Eindhoven?

Cum rar am trait. Am jucat aproape de perfectiune. De altfel, scorul (n.r. - 5-1 pentru Ajax) o arata. Ne-am pus mari sperante in acest meci, pentru ca era singura modalitate sa ne apropiem de ei. Acum sintem la doar cinci puncte de PSV si sper sa cistigam titlul.

Astepti cu interes meciul Romaniei, avind in vedere declaratiile selectionerului despre tine?

Da, normal. Ramin roman, indiferent de declaratii. Eu chiar cred ca putem invinge Olanda, desi e mai greu fara Chivu. M-am tachinat cu colegii de la Ajax, cu Sneijder sau Huntelaar, pe seama scorului, si mi-am dat seama ca lor nu le e deloc teama de meci. Sint foarte increzatori si datorita faptului ca romanul cel mai apreciat aici, Chivu, nu joaca. Dar increderea lor poate fi in favoarea noastra.

Hai sa-i caracterizam putin pe cei cinci colegi ai tai care sint in lotul lui Van Basten. Huntelaar?

Oportunist, parca toate baloanele trag la el, de parca ar avea magnet. Atacant de careu, loveste mingea bine din pozitii grele. In schimb, nu are viteza. Trebuie sa fii tot timpul atent la el in careul de 16 metri. In rest, poti sa-l marchezi in zona.

Ryan Babel?

Viteza, tehnica, forta. Un jucator care impresioneaza, desi n-a ajuns inca la maximum din potentialul sau. E foarte greu de marcat, dar nu trebuie sa fie lasat sa se intoarca cu fata spre poarta si atunci ai o sansa in fata lui.

Emanuelson?

Nu stiu daca va juca din primul minut. Pot sa va spun ca este un fundas caruia intii ii place sa atace si apoi sa se apere. Cu putina stiinta, se poate profita de pe urma acestui lucru. Oricum, e foarte periculos cu mingea la picior, si poate scoate lejer oameni din joc, prin dribling.

Stekelenburg?

Un portar cu un foarte bun joc de picior. Degajeaza precis, de aici nascindu-se multe contraatacuri periculoase. Are unele mici ezitari citeodata, dar in rest da siguranta defensivei. Faptul ca intra in locul lui Van der Saar, poate fi un avantaj pentru noi.

Wesley Sneijder?

Cel mai in forma mijlocas al lui Ajax. Suteaza extraordinar, este mobil, tehnic si periculos aproape in orice zona a terenului, pentru ca are o clarviziune buna si paseaza cu multa acuratete. Totusi, indiferent de calitatile lor, eu sper ca Romania va putea, mobilizindu-se, sa cistige si sa se califice, in cele din urma, la un turneu final.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.