Elevii lui Victor Piturca au efectuat ieri un antrenament tehnico-tactic, condus de secundul Stefan Iovan, si au vizionat deja un amical al nationalei Olandei.

Dupa ce s-a consultat cu selectionerul, Motatei a pus in aplicare o serie de scheme care fac parte din reteta cu care tricolorii spera sa-i surprinda pe batavi. Mutu si Tamas s-au antrenat normal ieri dupa-amiaza. Tot lotul a parut extrem de motivat.

Tricolorii au intrat de ieri in pregatirea propriu-zisa a meciului cu Portocala Mecanica. Fotbalistii au vizionat ieri-dimineata o caseta cu partida amicala Olanda - Rusia, cistigata de elevii lui Van Basten, luna trecuta, cu scorul de 4-1. La amicalul disputat in februarie, olandezii au fost spionati de secundul Dan Apolzan, care a vazut pe viu nivelul actual al reprezentativei batave.

Motivati si mai uniti ca niciodata, tricolorii au efectuat dupa-amiaza al doilea antrenament al cantonamentului de la Mogosoaia, unul tehnico-tactic. Baietii lui Piti au aratat pofta de joc si au demonstrat ca, in ciuda problemelor, sint capabili sa faca fata unui examen extrem de dificil, la Rotterdam. Sedinta de pregatire a fost condusa din nou de secundul Stefan Iovan, in lipsa lui Victor Piturca, antrenorul nereus ind sa ajunga la Mogosoaia in timp util, dupa ce a participat la funeraliile tatalui sau.

In aceste conditii, Iovan a fost nevoit sa se ocupe atent de toate detaliile pregatirii si sa se asigure ca totul decurge conform planului de bataie realizat initial. Dupa ce, in prealabil, s-a consultat cu selec- tionerul, Fane Iovan a realizat chiar o schema pentru antrenament, pentru a stabili asezarea jucatorilor in teren. Sedinta de pregatire a fost una normala, insa, la final, fotbalistii nationalei au exersat o serie de scheme, cu care spera sa ia prin surprindere formatia batava.

La antrenamentul care a durat o ora si jumatate au participat inclusiv Tamas si Mutu, care le dadusera emotii antrenorilor, dupa ce cu o zi inainte au acuzat leziuni usoare, dupa ultimele meciuri de campionat. Se pare ca singura problema care mai ramine o reprezinta jucatorii lui Sahtior, Marica si Rat, care vin dupa eliminarea din Cupa UEFA.

Dupa returul cu Sevilla, fotbalistii lui Mircea Lucescu s-au declarat descumpaniti de infringere, mai ales ca in tur reusisera un rezultat de egalitate, chiar in Spania, astfel incit, in aceste zile se lucreaza la psihicul acestora.

Cu doi atacanti?

In lipsa selectionerului Piturca, secundul Iovan a fost cel insa rcinat cu explicatiile tehnicotactice. Din cite se pare, staful tehnic intentioneaza sa trimita in teren o echipa formata din doi atacanti, cei in cauza fiind Marica si Daniel Niculae. Acest lucru duce cu gindul la schimbarea registrului tactic de la 4-2- 3-1, cel folosit pina acum, la clasicul 4-4-2, cu urmatorii titulari: Lobont - Contra, Radoi, Tamas, Rat - Cocis, Codrea, Rosu, Mutu - Marica, Daniel Niculae.

Incurajari de la capitan

Cu toate ca nu va putea fi alaturi de tricolori in teren, capitanul Cristi Chivu le-a transmis incurajari tricolorilor, prin intermediul lui Adrian Mutu. "Am vorbit cu el si mi-a spus sa le transmit baietilor ca va tine pumnii strinsi pentru noi. A spus sa avem incredere in noi si sa facem tot posibilul sa scoatem un rezultat bun", a declarat Mutu.

Au revazut infringerea

Jucatorii nationalei au vizionat inca de luni seara, in prima zi de cantonament, caseta partidei Olanda - Romania, scor 2-0, disputat in 2005, la Rotterdam. Tricolorii au putut revedea, de altfel, modul in care au pierdut partida si greselile care s-au facut, staful tehnic incercind sa-i faca pe fotbalisti sa constientizeze ce anume vor trebui sa evite in partida de simbata.

ADRIAN MUTU:" Trebuie sa luam puncte din Olanda, cu orice pret. Nu conteaza daca vor fi trei sau unu."

MIRCEA LUCESCU:"Multe echipe reusesc sa se regaseasca in momente dificile. Sa speram ca asa se va intimpla si cu nationala Romaniei."

EMERIC IENEI:" Pentru ca olandezii sint favoriti, cred ca echipa ar trebui sa abordeze jocul putin mai relaxata si sa nu asculte de anumite pareri, ca ar fi decisiv. Daca stai cu pumnul strins, obosesti. Daca stai mai relaxat, nu obosesti. Trebuie sa fie foarte determinati si foarte concentrati. Rezultatul nu va intirzia sa apara."

Olandezii, bucurosi ca lipseste Chivu

Lotul selectionat de Marco van Basten s-a reunit ieri la hotelul Huis ter Duin, celebrul loc de intilnire al batavilor inaintea jocurilor oficiale. Situat in localitatea Noordwijk aan Zee, undeva pe litoralul Marii Nordului, stabilimentul de cinci stele a fost asaltat de vedetele batavilor. La intilnirea cu presa din Romania, elevii lui Van Basten au fost destul de laconici in declaratii, mai ales din cauza vintului puternic care a batut toata ziua in acea zona.

Primul care a vorbit a fost Emanuelson, jucatorul lui Ajax: "Il cunosc pe Lobont si sper sa faca un meci mare. Ii urez succez, pentru ca ne stim. In rest, parerea mea e ca Mutu este cel mai periculos om al vostru". Dirk Kuyt, starul lui Liverpool, a punctat ceea ce i-a interesat dintotdeauna pe olandezi: absenta lui Chivu. "Este o pierdere grea pentru voi, e mare pacat ca nu e aici! Sper sa invingem, dar, in primul rind, sa fie un meci frumos", a punctat atacantul.

Landzaat a fost cel mai darnic in declaratii: "Chivu e un jucator foarte bun si nu pot sa spun decit ca ne bucura faptul ca va lipsi. Oricum, noi trebuie sa fim foarte atenti la contraatacurile romanilor, pentru ca, spun eu, ei pe asta se vor baza. Sper sa cistigam, chiar daca Van Persie si Van der Saar vor lipsi".

Robben e incert

Dupa absenta lui Van der Saar, o alta accidentare pare sa ravaseasca nationala olandeza. La antrenamentul de ieri al batavilor, Arjen Robben (stinga) a acuzat dureri si a parut foarte obosit. Fotbalistul a parasit, de altfel, devreme sedinta de pregatire, prezenta sa la Rotterdam fiind pusa sub semnul intrebarii.

INEDIT. Pariu Ogararu - Huntelaar

Klas Jan Huntelaar, atacantul lui Ajax, a dezvaluit ieri ca a facut pariu cu colegul sau George Ogararu in privinta meciului de simbata. "Am discutat cu el si am pariat ca vom cistiga. El a mizat, bineinteles, pe victoria Romaniei, dar cred ca va pierde. Parerea mea e ca trebuia sa fie convocat si el, pentru ca e un jucator foarte bun", a punctat tinarul olandez.

LOT OLANDA

PORTARI: Stekelenburg (Ajax), Timmer (Feyenoord)
FUNDASI: Boulahrouz (Chelsea), Bouma (Aston Villa), Van Bronckhorst (Barcelona), De Cler (Alkmaar), Jaliens (Alkmaar), Emanuelson (Ajax), Heitinga (Ajax), Mathijsen (Hamburger SV)

MIJLOCASI: Afellay (PSV), De Jong (Hamburg), Van der Vaart (Hamburg), Landzaat (Wigan), Seedorf (AC Milan), Sneijder (Ajax), De Zeeuw (Alkmaar)
ATACANTI: Babel (Ajax), Huntelaar (Ajax), Kovermans (Alkmaar), Kuyt (Liverpool), Robben (Chelsea)


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.