Finala sectiunii latino a Dance Master 2007 a incins atmosfera Salii Polivalente: perechi superbe, costume de peste doua mii de euro si muzica de vis au facut ca spectacolul sa fie la el acasa. Mikhail Kolomiets si Anna Gudino, din Rusia, s-au impus la aceasta categorie. Marek Swetik si Renata Dohnanska au primit premiul de popularitate.

Dance Masters Romania 2007 a fost unul dintre cele mai puternice concursuri organizate de federatia internat ionala de specialitate in tara noastra. Pentru primul loc la oricare din cele doua sectiuni, standard sau latino, IDSF a oferit 300 de puncte in clasamentul mondial, lucru care a facut ca la aceasta intrecere sa fie prezente jumatate din perechile din Top 50!

Pentru a va face o idee despre valoarea acestui turneu, trebuie spus ca sportivii romani nu au reusit sa ajunga in nici o finala la categoria adult, acolo unde lupta s-a dat intre cei mai buni dansatori de pe mapamond. Asa cum era de asteptat, la standard s-au impus fara probleme italienii Frederico Di Toro - Genny Favero, locul noua mondial, antrenati de celebrul tehnician Giordano Vanone, cel mai bun antrenor de dans sportiv din lume.

Duminica seara, spectatorii prezenti la Sala Polivalenta din Capitala au avut parte de un show adevarat. Categoria latino a incins atmosfera, fanii aplaudind minute bune evolutiile celor calificati in finala. Daca publicul a simpatizat foarte mult cu cehii Marek Swetik - Renata Dohnanska, locul 21 mondial, competitia a fost cistigata detasat de perechea rusa Mikhail Kolomiets - Anna Gudino, de departe cei mai buni.

"Dupa rumba, am fost siguri ca vom cistiga. Am venit in Romania pentru a dansa cit mai bine si pentru a lua puncte in clasament", a spus Kolomiets. Victoria celor doi a fost cu atit mai surprinzatoare, deoarece Mikhail si Anna nu figureaza in Top 100. Cuplul din fostul spatiu sovietic a impresionat prin maiestrie si interpretare, cei doi dovedind ca-si merita premiul.

450 de perechi...
... au participat la cea de-a patra editie a Dance Masters-ului.

Nu au avut emotii

Cistigatorii categoriei latino ne-au declarat ca nu au avut emotii in acest concurs. "Stiam ca vom trece de calificari, asa ca am incercat sa devenim din ce in ce mai concentrati pe masura ce intrecerea se apropia de final. Nu am vrut sa ratam nici un pas si am dansat perfect", a fost de parere Anna Gudino.

Dupa festivitatea de premiere, Mikail Kolomiets si Anna Gudino au plecat in graba, pentru a prinde avionul spre Rusia, care decola de pe Aeroportul International Henri Coanda la miezul noptii. Cei doi au uitat sa-si ridice premiul de 500 de euro, atribuit invingatorilor.

CALIFICARI. Fara romani in finala

La categoria latino, nici o pereche din tara noastra nu a ajuns in ultimul act. Mai mult, semifinalele ne-au adus pe ring doar dansatori din afara Romaniei, cupluri care au avut ca obiectiv sa cucereasca la acest Dance Masters cit mai multe puncte in clasamentul IDSF.

Alexandru Ion si Andra Linte au ajuns cei mai sus in aceasta intrecere, cuplul tricolor terminind abia pe locul 19. "Oarecum ne-am asteptat la acest lucru. Dansatorii din strainatate au acum o valoare superioara celor din tara noastra si este normal sa se ajunga la o asemenea finala", a declarat Virgil Grigore, organizatorul competitiei.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.