Dupa ce Ferdinando Hippoliti a fost indepartat de la Steaua, se parea ca responsabilul cu accidentarile a fost, in sfirsit, depistat. Numai ca in Ghencea a ramas in continuare medicul grec Nikos, cel care a gresit in cazul lui Cristocea, iar acum a grabit revenirea mijlocasului defensiv. Internationalului i-a recidivat accidentarea de la genunchi, dupa ce a fost sfatuit de Nikos sa revina inainte de termen.

Dupa ce a jucat 120 de minute in partida de Cupa Romaniei cu Otelul Galati, desi resimtea dureri la genunchiul piciorului drept inca de la jumatatea celei de a doua reprize, Ovidiu Petre a ratat urma- toarele partide ale Stelei, adica cele de la Vaslui, de la Constan- ta, precum si pe cea de la Craiova, cu FC Arges.

Dupa partida cu Otelul, fotbalistului i s-au recomandat citeva zile de pauza, urmind apoi sa reintre intr-un program separat de pregatire. Inainte de meciul cu Farul, din etapa a 22-a, Ovidu Petre participase la antrenamente cu echipa si nu se mai pregatea doar cu un preparator fizic. Cu toate acestea, el a disparut inexplicabil din lotul pe care Oli l-a convocat pentru acel meci, cu Vaslui, precum si pentru urmatorul, cu Farul.

Motivul este acela ca, desi mijlocasul nationalei primise aviz pentru a intra in programul normal al echipei patronate de Gigi Becali de abia peste cinci zile, el a fost indemnat de amicul grec al lui Olaroiu, Nikos, sa reintre la jocurile-scoala de la sedintele tehnice. Urmarea? Ovidiu Petre a resimtit din nou dureri mari la genunchiul afectat, el pierzind din acest motiv si partida pe care nationala Romaniei o va disputa cu Olanda.

Mai mult, se pare ca fotbalistul va rata si partidele cu Rapid si cu Dinamo, cele mai importante pe care Steaua le mai are de disputat in acest sezon competitional cu exceptia, poate, a celor din Cupa Romaniei. Medicul grec Nikos nu este la prima greseala de acest gen, el fortind intrarea lui Cristocea, dupa o intindere suferita inainte de meciul cu Dinamo, din tur. Nerefacut complet, ex-constanteanul s-a accidentat apoi mai grav, fiind diagnosticat cu ruptura la muschii adductori.

Tabela noua cu Dinamo

Dupa ce jumatate din tabela pe care Steaua o promitea fanilor a fost prezenta la ora partidelor din Liga Campionilor, de pe teren propriu, acum a sosit si restul materialelor din Japonia. Ea va fi montata integral pina pe 7 aprilie, adica pina la ora partidei cu Dinamo, primul meci de campionat disputat de Steaua in acest sezon pe teren propriu.

Tabela a costat aproximativ 1,5 milioane de euro si a fost comandata de la firma japoneza Panasonic, ea beneficiind de afisaj digital si de capacitatea de a reda faze din timpul meciului. "Da, este adevarat, tabela va fi montata si inaugurata la ora meciului cu Dinamo", a declarat Valeriu Argaseala, directorul executiv al Stelei.

STATISTICA. Steaua, pe locul 82 in lume

Clubul din Ghencea ocupa pozitia 82 in clasamentul intocmit de Federatia de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFHS), dat publicitatii ieri, ierarhia fiind realizata pe baza rezultatelor obtinute in toate competitiile interne si internationale, incepind cu 1991 si pina in prezent. Steaua se afla la egalitate cu echipa olandeza AZ Alkmaar si cu francezii de la OSC Lille.

Pauza binevenita

Intreruperea campionatului pentru meciurile echipei nationale cu Olanda si cu Luxemburg este una benefica pentru Steaua, deoarece mai multi jucatori accidentati sau care sint in urma cu pregatirea fizica vor reveni la parametri optimi. "Aceste doua saptamini de pauza ne vor prinde foarte bine, pentru ca vom reusi sa-i recupera m si pe jucatorii care ne-au lipsit pina acum. Si Elton, care nu este inca 100% apt din punct de vedere fizic, va putea juca 90 de minute cu Rapid", a declarat antrenorul campioanei, Cosmin Olaroiu.

Tehnicianul se referea, in primul rind, la Sorin Ghionea, accidentat in partida cu UTA si la Petre Marin, scos la pauza meciului retur cu FC Sevilla, ambii avind sanse mari sa fie refacuti pina la meciul din Giulesti. Alti jucatori care nu pot duce un meci intreg sint Mihaita Nesu, care a avut probleme musculare in ultimele 20 de minute ale partidei cu Arges, Victoras Iacob si brazilianul Elton, cele doua saptamini fara meciuri oficiale constituind un prilej ca acestia sa recupereze handicapul fizic fata de ceilalti colegi. Chiar si Ovidiu Petre, care a suferit o recidiva, are sanse sa fie refacut complet pina la partida cu Rapid.

Rasisti si violenti

Intr-un amplu reportaj realizat de BBC despre Gigi Becali se spune ca suporterii stelisti sint violenti si au inclinatii rasiste. "Fanii echipei Steaua Bucuresti au steaguri care seamana suspect de mult cu crucile de fier, ei fiind recunoscuti pentru violenta si inclinatii rasiste fata de unguri, rromi si de jucatorii de culoare", se arata in respectivul material. De asemenea, realizatorul reportajului aminteste si de similitudinile dintre Becali si patronul lui AC Milan, Silvio Berlusconi, care, la rindul sau, a avut o cariera politica fulminanta, dupa ce a investit in fotbal.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.