Omul care i-a salvat pe dinamovisti la Arad printr-o executie de zile mari a acceptat ieri sa vorbeasca despre trecutul lui, dar si despre sperantele de viitor. Tinarul Liviu Ganea spune ca Ionel Danciulescu ii este cel mai apropiat coleg din vestiarul ciinilor si ca spera ca, intr-o zi, sa fie la fel de apreciat ca acesta.

Atacantul de 19 ani are un salariu de doar 300 de dolari pe luna in Stefan cel Mare.

Doar un egal a reusit sa scoata Dinamo la Arad, insa gustul amar al unui rezultat mediocru a fost indulcit de reusita unui pusti pe care multi il stiau doar datorita numelui de familie. Ganea. Intrat in minutul 72, in locul lui Ionel Danciulescu, Liviu a reusit sa ii readuca in joc pe ciini. O executie din voleu, iar toata lumea a ramas cu gura cascata.

"Pe asta de unde l-a mai adus Rednic?", s-au intrebat fanii mai putin informati. Ieri, Liviu Ganea a acceptat sa vorbeasca despre trecutul lui: "Cine ma stie pe mine? Pe la meci, suporterii ma strigau Lemnaru sau mai stiu eu cum. Am avut sansa sa joc. Ma gindesc aici si la accidentarea lui Mendy. Poate, daca el era apt, eu nu mai eram convocat", a declarat atacantul in virsta de 19 ani.

"E cel mai important gol din cariera mea, pentru ca e primul la echipa mare. Sper insa sa-l uit repede atunci cind o sa marchez altele mult mai importante", spune micul Ganea, in timp ce privirea ii zboara spre un poster cu cel pe care tocmai l-a schimbat la Arad, unul cu Ionel Danciulescu.

"Vreau sa-l intrec! Cred ca e cel mai galonat fotbalist din campionatul nostru. Are peste 100 de goluri marcate numai in Divizia A . Eu am avut o executie, el are o cariera", apoi accepta sa se fotografieze linga poza lui Danciuescu: "El imi este cel mai apropiat coleg si sint sigur ca o sa-si revina".

Ganea isi aminteste apoi de trecut: "Am muncit mult, iar parintii mei s-au chinuit mult pentru a-mi asigura tot ce aveam nevoie. Au fost cu mine mereu si vreau sa le dedic primul meu gol", isi termina fraza fotbalistul care cistiga 300 de dolari lunar.

Danciu: "Pe altii nu-i vedeti?"

Lui Ionel Danciulescu ii pare rau ca echipa sa nu a reusit sa cistige la Arad: "A fost un meci greu si, din pacate, nu am reusit sa-l cistigam. Imi pare rau, pentru ca ocazii am avut". Danciu era, ieri, poate cel mai afectat jucator al lui Dinamo: "Nu pot sa imi dau seama care e explicatia pentru care echipa nu mai merge ca in tur. Si nici in ceea ce ma priveste".

Atacantul e foarte afectat, pentru ca toata lumea il considera oaia neagra a echipei. "Vad ca toti se iau numai de mine. Pe altii nu-i vedeti? Toata lumea joaca la fel de prost! Nu sint eu principalul vinovat. Altii iau note mari prin ziare, iar eu sint atacat mereu", a rabufnit fostul capitan al ciinilor. El spera, totusi, ca la meciul cu Vasluiul sa isi revina: "Poate pauza asta va fi benefica. Si pentru mine, si pentru echipa".

In vara termina contractul

Liviu Ganea isi incheie contractul de junior cu trupa din Stefan cel Mare la vara. Atacantul va fi obligat sa semneze cu alb-rosiii, pentru ca asa prevad regulamentele internationale. "E o lege aberanta, care face foarte mult rau copiilor", e parerea tatalui lui Liviu, Nicolae Ganea.

NICOLAE GANEA (tatal lui Liviu): "Baiatul meu este de trei ori campion national la juniori si cistiga 300 de dolari pe luna. E suparator daca ma gindesc ca Dinamo aduce fotbalisti de la amatori si ii plateste cu citeva mii."

Ieri a dat examen

Ultimele zile au fost poate cele mai pline din cariera lui Liviu Ganea. Vineri a jucat pentru Dinamo II si a reusit o dubla in meciul cu CS Ovidiu, duminica a scos un punct pentru echipa mare la Arad, iar ieri a avut examen la ANEFS, acolo unde este student. "Profesor imi este Marius Urzica si sint mindru de asta. Sper ca faptul ca e dinamovist sa conteze la corectarea lucrarii", a ris tinarul atacant.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.